Στο εξωτερικό είναι συχνό το φαινόμενο πλασιέ και κήρυκες να χτυπάνε την πόρτα και είτε να κάνουν κήρυγμα είτε να πουλούν προϊόντα. Ένας δυσαρεστημένος κάτοικος που βαρέθηκε τους ενοχλητικούς πλασιέ αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ξεκινώντας να τους χρεώνει 10 λίρες το λεπτό!

Ο James Jeagar, από το Great Cornard του Σάφολκ «βαρέθηκε και κουράστηκε» με τους άγνωστους που διαταράσσουν την ηρεμία του σε ένα τέχνασμα για να βγάλουν χρήματα ή να τον κάνουν να εγγραφεί σε διάφορους σκοπούς.

Σε μια προσπάθεια να διώξει τους επίμονους και ανεπιθύμητους πωλητές, ο Jeagar τύπωσε μια πινακίδα και την κόλλησε στο παράθυρό του χρησιμοποιώντας σελοτέιπ.

 «Προσοχή σε όσους χτυπούν την πόρτα. Αυτό το νοικοκυριό χρεώνει 10 λίρες ανά λεπτό (ελάχιστη χρέωση 5 λεπτά) για να ακούσει ιδέες πωλήσεων, εργαζόμενους σε φιλανθρωπίες και θρησκευτικά μηνύματα. Η ελάχιστη χρέωση είναι πέντε λεπτά, πληρωτέα με μετρητά εκ των προτέρων. Χτυπώντας την πόρτα σηματοδοτείτε τη συμφωνία σας με τους όρους που περιγράφονται», αναφέρει το μήνυμά του.

Ο Jeagar πιστεύει ότι το μήνυμα είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και φαίνεται ότι έχει ήδη φτάσει στους ενόχους.


«Το έβαλα σαν αστείο, αλλά έκτοτε δεν υπήρξαν ανεπιθύμητα χτυπήματα στην πόρτα, οπότε αποδεικνύεται αρκετά επιτυχημένο. Βαρέθηκα και κουράστηκα από τους ανθρώπους που έρχονται και χτυπούν την πόρτα μου, προσπαθώντας να σε κάνουν να αγοράσεις κάτι ή να κάνεις δωρεά σε κάτι – είναι απλώς μια ενόχληση. Αλλά, αν θέλουν να τους δώσουμε χρήματα, είναι μια ελάχιστη χρέωση 50 λιρών για να προσπαθήσουν να με πείσουν – μόνο 10 λίρες ανά λεπτό από το να στέκομαι εκεί και να ακούω», είπε ο ίδιος στο BBC.

Είπε ότι δημοσίευσε ένα μήνυμα στην ομάδα «Sudbury Suffolk Moaners» των 15.000 ατόμων στο Facebook, ένα φόρουμ που δημιουργήθηκε ειδικά για τους ενοχλημένους ντόπιους της περιοχής για να πουν την άποψή τους και να λάβουν υποστήριξη από την κοινότητα.

Ο Jeagar είπε ότι πολλά μέλη της ομάδας ήταν «υποστηρικτικά και πραγματικά θετικά».

Τώρα έχει καλέσει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να πάρουν θέση ενάντια στους ενοχλητικούς πλασιέ, με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των πιο ευάλωτων ιδιοκτητών στην κομητεία και να αποτρέψει την ώθησή τους να αποχωριστούν τα μετρητά τους.