Πυκνό πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση δολοφονίας μίας 50χρονης Ελληνίδας, μητέρας δύο παιδιών, η οποία βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή μέσα στο σπίτι της στη Γερμανία. Για το θάνατό της έχει συλληφθεί ο 61χρονος σύζυγός της, ο οποίος εντοπίστηκε γεμάτος αίματα σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, με τα γερμανικά ΜΜΕ να σημειώνουν ότι πιθανότατα προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και τρίτο πρόσωπο, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό τυχόν εμπλοκή του στη δολοφονία.

*Διαβάστε ακόμα: Φρίκη στην Ιταλία: Γέννησε και έθαψε το βρέφος της σε χωράφι στην Πάρμα - Βρέθηκαν λείψανα και δεύτερου μωρού



Γερμανία: Σε λίμνη αίματος ο 61χρονος, σε άλλο δωμάτιο νεκρή η 50χρονη

Το ζευγάρι, με καταγωγή από τη Νικήσιανη Καβάλας, ζούσε στην περιοχή Künzelsau ή «Νικήσιανη της Γερμανίας», όπως αποκαλείται η κωμόπολη της περιοχής της Στουτγάρδης, καθώς εκεί διαμένουν μόνιμα εκατοντάδες Νικησιανιώτες εδώ και δεκαετίες. Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν ούτε το κίνητρο της δολοφονίας, ούτε τον τρόπο που έχασε τη ζωή η 50χρονη, ούτε καν το δράστη του αποτρόπαιου φονικού, όπως λένε.

Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, το απόγευμα της Παρασκευής, ο 61χρονος Τάκης Β., σύζυγος του θύματος, κάλεσε το ασθενοφόρο στο διαμέρισμα της οικογένειας. Μόλις οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, τον βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ λίγο αργότερα βρήκαν νεκρή σε άλλο δωμάτιο την κατά έντεκα χρόνια νεότερη σύζυγό του Λίτσα Ανδρούδη. Ο Τάκης Β. μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και, όταν το Σάββατο η κατάστασή του κρίθηκε ικανοποιητική, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Εικάζεται ότι, ανάλογα με την εξέλιξη των ερευνών, η κατηγορία ενδεχομένως να αλλάξει.

 «Η αστυνομία δεν μας έχει πει τίποτα»

Τα γερμανικά ΜΜΕ δεν γνωρίζουν παρά ελάχιστες λεπτομέρειες γύρω από το έγκλημα, καθώς, όπως αναφέρουν, οι Αρχές αρνούνται να δημοσιοποιήσουν στοιχεία, αφού η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συγγενής της 50χρονης ανέφερε ότι από την αστυνομία δεν έχουν μάθει το παραμικρό.

«Δεν ξέρουμε, δεν ξέρουμε τίποτα. Παιδιά, πραγματικά, αν θα σας πει κάποιος κάτι, συγγνώμη, είναι βλάκας. Τι να πω; Αφού δεν γνωρίζουμε. Εμείς το μάθαμε Παρασκευή βράδυ, ότι έγινε αυτό το συμβάν… Πού να ξέρουμε τι έχει γίνει; Εδώ ακόμα στη Γερμανία το ψάχνουν» είπε στο Mega συγγενής του θύματος.
«Απίστευτα και όμως αληθινά. Τα παιδιά τα γνώριζα, φαίνονταν καλά. Τώρα τα προβλήματα όταν κλείνει η πόρτα, δεν ξέρει κανένας τι γίνεται στο σπίτι του» δήλωσε φίλη του ζευγαριού. «Πρέπει να γίνει νεκροψία, να συνέλθει και ο άνδρας της, να δώσει κατάθεση, και μετά θα καθυστερήσει απ’ ό,τι κατάλαβα. Έπειτα από δέκα μέρες (θα γίνει η κηδεία)» ανέφερε άλλη φίλη τους.

Όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι, που έχει δύο ενήλικα παιδιά, δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει προβλήματα. Μάλιστα, πριν από ένα μήνα είχαν έρθει, όπως κάθε χρόνο, στην Ελλάδα και είχαν επισκεφθεί το χωριό τους, αφού και οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Νικήσιανη, στην περιοχή του Παγγαίου Καβάλας. Μετά το γάμο τους, το 1996, είχαν φύγει για μια καλύτερη ζωή στη Γερμανία. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ειδησεογραφικά sites της Καβάλας, όσοι τους γνώριζαν έκαναν λόγο για μια πρόσχαρη και κοινωνική γυναίκα κι έναν «πολύ ήσυχο άνδρα».