Η μητέρα της μπαλαρίνας Mικαέλα ντε Πρινς πέθανε μία ημέρα μετά τον ξαφνικό θάνατο της κόρης της, στα 29 της. Συγκεκριμένα, η Eλέιν Ντε Πρινς πέθανε την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τον θάνατο της θετής κόρης της Mικαέλα την προηγούμενη ημέρα.

Κάτοικος του Τσέρι Χιλ του Νιου Τζέρσεϊ, η κα Ντε Πρινς πέθανε την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, μετά το θάνατο της θετής κόρης την προηγούμενη μέρα στις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Facebook από την εκπρόσωπο της οικογένειας Τζέσικα Βολίνσκι. «Οι τελευταίες μέρες ήταν ακόμη πιο δύσκολες από ό,τι αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, επειδή η οικογένεια αντιμετώπιζε επίσης το θάνατο της θετής μητέρας της Mικαέλα, Eλέιν ντε Πρινς», έγραψε.

Διαβάστε ακόμα: Ντίνος Καρύδης: Σήμερα το τελευταίο "αντίο" στον ηθοποιό

Δεν γνώριζε για τον θάνατο της Mικαέλα

Η Eλέιν «πέθανε κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας ρουτίνας στο πλαίσιο προετοιμασίας για μια χειρουργική επέμβαση», είπε η Βολίνσκι, ενώ σημείωσε επίσης ότι αν και «η Mικαέλα πέθανε πριν από την Eλέιν», η μητέρα της «δεν γνώριζε για τον θάνατο της Mικαέλα τη στιγμή της επέμβασης».

«Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, οι δύο θάνατοι ήταν εντελώς άσχετοι. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να κατανοήσουμε το παράλογο είναι ότι η Ελέιν, που είχε ήδη χάσει τρία παιδιά πριν από πολλά χρόνια, γλίτωσε με τη χάρη του Θεού τον πόνο της απώλειας ενός τέταρτου παιδιού».

«Αυτό που περνάει η οικογένεια αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά αφάνταστα οδυνηρό. Το να θρηνείς δύο μέλη της οικογένειας που πέθαναν μέσα σε ένα 24ωρο είναι τραγικό και καταστροφικό» έγραψε η ανάρτηση.

Ποια ήταν η Mικαέλα ντε Πρινς

Η Mικαέλα ήταν επαγγελματίας μπαλαρίνα για το Μπαλέτο της Βοστώνης πριν από το θάνατό της και πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ First Position το 2011. Μεγάλωσε ως ορφανό του πολέμου στη Σιέρα Λεόνε πριν υιοθετηθεί από την Eλέιν και την οικογένειά της και μετακομίσει στις ΗΠΑ, είπε στο Glamour το 2015.

Παθιασμένη με τον χορό από μικρή, σπούδασε στη Σχολή Μπαλέτου Jacqueline Kennedy Onassis του American Ballet Theatre πριν ενταχθεί στο Dance Theatre του Χάρλεμ το 2012. Χόρεψε επίσης για το Ολλανδικό Εθνικό Μπαλέτο και εντάχθηκε στο Μπαλέτο της Βοστώνης ως κύρια σολίστ το 2021. Η είδηση ​​του θανάτου της επιβεβαιώθηκε με δήλωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

«Με πόνο στην καρδιά μας, μοιραζόμαστε την απώλεια της μπαλαρίνας σταρ Mικαέλα Μαμπίντι Ντε Πρινς, της οποίας η τέχνη άγγιξε αμέτρητες καρδιές και της οποίας το πνεύμα ενέπνευσε πολλούς, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο του μπαλέτου και όχι μόνο», αναφέρει η δήλωση.

Η ζωή της Ντε Πρινς «ορίστηκε από χάρη, σκοπό και δύναμη», συνέχισε η ομάδα της. «Η ακλόνητη δέσμευσή της στην τέχνη της, οι ανθρωπιστικές της προσπάθειες και το θάρρος της να ξεπεράσει αδιανόητες προκλήσεις θα μας εμπνέουν για πάντα», θυμόμαστε τη χορεύτρια ως κάποια που «στάθηκε ως φάρος ελπίδας για πολλούς, δείχνοντας ότι ανεξάρτητα από τα εμπόδια, την ομορφιά και το μεγαλείο μπορεί να αναδυθεί από τα πιο σκοτεινά μέρη».

Η ομάδα συνέχισε, προσθέτοντας: «Αν και ο χρόνος της μαζί μας ήταν πολύ σύντομος, η λαμπρότητα και η κληρονομιά της θα συνεχίσουν να λάμπουν στις καρδιές όλων όσοι συγκινήθηκαν από την ιστορία της, για τις επόμενες γενιές. Η αγάπη και οι προσευχές πηγαίνουν στους εκλεκτούς της την οικογένεια, τους φίλους και όσους την αγαπούσαν». Καμία αιτία θανάτου δεν έχει κοινοποιηθεί για τη Mικαέλα αυτή τη στιγμή.