Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία μετά τις δημόσιες ευχές της βασιλικής οικογένειας στον πρίγκιπα Χάρι για τα 40ά γενέθλιά του χθες. Κι αυτό γιατί, πέρα από τη μεγάλη συζήτηση που πυροδότησε αυτή η κίνηση-έκπληξη για το εάν πρόκειται για ένα «κλαδί ελιάς» της βασιλικής οικογένειας στον πρίγκιπα Χάρι, δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι από τις αναρτήσεις της βασιλικής οικογένειας έχει «κοπεί» η Μέγκαν Μαρκλ.

Οι royal θαυμαστές λένε «ναι», το παλάτι όμως το αρνείται.



*Διαβάστε ακόμα: Μέγκαν Μαρκλ και Κέιτ Μίντλετον: Γεφυρώνεται το χάσμα ανάμεσά τους; - Τι λένε τα βρετανικά ΜΜΕ



«Δεν κόψαμε τη Μέγκαν Μαρκλ από τη φωτογραφία» - Η εξήγηση του παλατιού

Στις αναρτήσεις τόσο του βασιλιά Καρόλου όσο και του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ, που συνοδεύονταν από τη λεζάντα «Ευχόμαστε στον δούκα του Σάσεξ ευτυχισμένα 40ά γενέθλια σήμερα!», ο πρίγκιπας Χάρι εικονίζεται χαμογελαστός με ένα γκρι σακάκι. Η φωτογραφία αυτή ήταν τραβηγμένη στο πρώτο υπερπόντιο ταξίδι του ζευγαριού στο Δουβλίνο ως παντρεμένο ζευγάρι το 2018.

Και ενώ όλοι χάρηκαν αρχικά που ο βασιλιάς και ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Γουίλιαμ, αποφάσισαν ίσως να κάνουν ένα βήμα προς την επανασύνδεση με τον ξενιτεμένο γιο και αδερφό, στη συνέχεια απογοητεύτηκαν. Κι αυτό γιατί οι βασιλικοί παρατηρητές εντόπισαν ότι στην αρχική εικόνα απεικονιζόταν και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ.

Οι εικασίες πως η δούκισσα του Σάσεξ αφαιρέθηκε σκόπιμα από την εικόνα από τη βασιλική οικογένεια έδιναν και έπαιρναν χθες στα social media, ωστόσο το παλάτι αρνήθηκε μια τέτοια εκδοχή.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού που μίλησε στον Independent, η δούκισσα του Σάσεξ δεν αφαιρέθηκε σκόπιμα από την εικόνα και η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε στη μορφή που παραλήφθηκε.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Independent, ο πρίγκιπας Χάρι απαθανατίστηκε από πολλές διαφορετικές γωνίες -τόσο με όσο και χωρίς τη σύζυγό του- και οι αρχικές και οι περικομμένες φωτογραφίες ανέβηκαν στο Getty Images.

Υπενθυμίζεται πως η σχέση του ζευγαριού με τη βασιλική οικογένεια έχει επιδεινωθεί μετά την αποχώρησή του από την ενεργό βασιλική οικογένεια το 2020 και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που έδωσαν έκτοτε. Περαιτέρω πίεση προστέθηκε από τα απομνημονεύματα του Χάρι το 2020, στα οποία έκανε πολλές κατηγορίες για την οικογένειά του -μία από τις πιο αξιοσημείωτες ήταν ότι ο Γουίλιαμ του επιτέθηκε όταν διαπληκτίστηκαν για τον τρόπο που φέρονταν στη Μέγκαν Μαρκλ.


Κλάδος ελαίας ή η παράδοση της βασίλισσας Ελισάβετ

Πάντως, ενώ η απόφαση να μοιραστεί τη φωτογραφία το παλάτι ερμηνεύτηκε από πολλούς ως «κλαδί ελιάς» προς τον Χάρι, άλλοι είπαν ότι απλώς ακολουθεί το παράδειγμα της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ.

Η εκλιπούσα μονάρχης λέγεται ότι καθιέρωσε μια παράδοση σύμφωνα με την οποία τα μη εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας μνημονεύονται για τα γενέθλιά τους στα επίσημα δίκτυα του παλατιού σε σημαντικές ημερομηνίες που τελειώνουν σε 0 - και όντως ο πρίγκιπας Χάρι έκλεινε τα 40 του χρόνια.