Πώς θα είναι ο επόµενος Τζέιµς Μποντ; Ξανθός ή µελαχρινός; Με βρετανική ή αµερικανική προφορά; Τι θα πραγµατεύεται η επόµενη ταινία του; Το σασπένς παραµένει, καθώς ο Ντάνιελ Κρεγκ προ πολλού έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δηλώνει πλέον «007».

Τώρα λοιπόν έρχονται νέα «τζεϊµσµποντικά» στοιχεία. Και τα εύσηµα για το ρεπορτάζ πρέπει να αποδοθούν στον κύριο «Q». Ο ηθοποιός Μπεν Γουίσοου, που έχει υποδυθεί τρεις φορές τον ρόλο του ειδικού στην τεχνολογία, του εµβληµατικού «Q» («Skyfall», «Spectre» και «No Time to Die»), δεν πιστεύει ότι θα «προαχθεί» πάλι, αν και θα το ήθελε πολύ, όπως δήλωσε και στο BBC.

«∆εν νοµίζω ότι θα είµαι στην επόµενη ταινία», είπε αρχικά στο «Variety». «Θεωρώ ότι θα επιλεγεί καινούργιο επιτελείο ηθοποιών. Αυτό τουλάχιστον είναι το προαίσθηµά µου, αλλά και πάλι δεν έχω ιδέα», τόνισε.

Τα συµφέροντα σε µία ιστορική παραγωγή, όπως αυτή του «Μποντ, Τζέιµς Μποντ», είναι πολυποίκιλα και η επανεκκίνηση µε νέους ηθοποιούς ενδεχοµένως είναι η µοναδική φυσική εξέλιξη για το «πρότζεκτ 007».


Ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον (όταν μεγαλώσει) θέλει να γίνει «007»

Το µόνο βέβαιο πως η επόµενη ταινία του Τζέιµς Μποντ θα είναι και η 26η στην ιστορία του. Το τελευταίο µάλιστα διάστηµα συζητιέται πως ο λόγος για τον οποίο διέρρευσε το όνοµα του Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον από την εταιρεία ήταν για να τεστάρουν την αντίδραση του κοινού.

Οι παραγωγοί πάντως -µε επικεφαλής φυσικά τα µέλη της οικογένειας Μπροκόλι- έχουν αρχίσει να δουλεύουν για τη δηµιουργία του φιλµ. Και ποιος θα είναι τελικά ο έβδοµος ηθοποιός που θα υποδυθεί τον εµβληµατικό Βρετανό µυστικό πράκτορα, από το 1962 που ξεκίνησε η σειρά φιλµ µε τις περιπέτειές του;

Στα 33 του χρόνια, πάντως, ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον ονειρεύεται, όταν µεγαλώσει, να γίνει Σον Κόνερι.

Tip: Ετοιµάζεται και βιντεοπαιχνίδι «Τζέιµς Μποντ» που αφηγείται µια «πρωτότυπη ιστορία στο σύµπαν» του διασηµότερου µυστικού όλων των εποχών. Τίνος τη µορφή θα έχει; Του Κόνερι, του Ρότζερ Μουρ (που είναι οι µέχρι τώρα δηµοφιλέστεροι) ή ίσως άλλη, πιο σύγχρονη;

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 21/09/2024