«Να γιατί υπερασπίζομαι τα γυμνά μου στο μόντελινγκ». Πρόκειται για τον -πηχυαίο- τίτλο στο νέο βίντεο που ανάρτησε στα social η Μελάνια Τραμπ. Έτσι θέλησε να υπεραμυνθεί του «αμαρτωλού», kinky παρελθόντος της;

*Διαβάστε εδώ: Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Η Όπρα Γουίνφρι υποδέχθηκε την Κάμαλα Χάρις σε μια εκδήλωση γεμάτη αστέρες

Αν ναι, γιατί τώρα; Κατ’ αρχάς, για να «μπουστάρει» την προεκλογική εκστρατεία του συζύγου Ντόναλντ, που διεκδικεί την ψήφο της Αμερικής, αποσκοπώντας σε εκ νέου κατάληψη του προεδρικού θώκου των ΗΠΑ έναντι της Κάμαλα Χάρις που μέχρι στιγμής -και για τους bookersπροηγείται.

Ο «Independent» στην παρούσα φάση τού δίνει προβάδισμα (44% έναντι 35%), με τους πιο ψύχραιμους -όπως τους «New York Times», που θέλουν τη Χάρις να προηγείται σε πολιτεία-κλειδί, την Πενσιλβάνια, κατά 4%- να εστιάζονται σε «μάχη στήθος με στήθος». Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, πριν από τέσσερις ημέρες, σε Πενσιλβάνια και Μίσιγκαν (ακόμα μία πολιτεία-κλειδί), κατέγραψε επίσης μικρό προβάδισμα της Χάρις. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν αστραπιαία, η κούρσα είναι για γερά νεύρα.

Στα της Μελάνια όμως, ο δεύτερος λόγος είναι -απλώς- ότι προωθεί, επιστρατεύοντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στη «φαρέτρα» της, την ομώνυμη αυτοβιογραφία της («Melania») που τον Οκτώβριο λανσάρεται στην αγορά. Αν εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη τακτική -πάγια, για εκείνη, καθώς μιλάει μόνον όταν θεωρεί ότι πρέπει-, αβαντάρει τον Τραμπ;

Και εν προκειμένω, τα στοιχήματα πέφτουν βροχή. «Είναι πιθανό κάποιος, από περιέργεια και μόνο, να διαβάσει το πόνημά της. Αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι θα λειτουργήσει υπέρ του. Ενδεχομένως να καταστεί μέχρι μπούμερανγκ», υποστηρίζει ο Έλιοτ Ντέιβις, καταξιωμένος marketeer στη «Ηerald Tribune».

Δεδομένου ότι ακολουθεί το μότο «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», «χτύπησε» σύντομα, από τις 9/9, οπότε σκόπιμα επικεντρώθηκε στις εκλογές, αναφέροντας: «Η τακτική Μπάιντεν είχε επιπτώσεις στο βιοτικό μας επίπεδο, στο κόστος διατροφής, στη μετακίνηση (βενζίνη), στην ασφάλεια. Και στα γεωπολιτικά μας συμφέροντα».


«Εντουράζ»

Η Μελάνια δεν είναι αναπόσπαστη από το «εντουράζ» -συνεργάτες και προσωπικό ασφαλείας- του Τραμπ στους σταθμούς της καμπάνιας του, δεν τον συνοδεύει απαραιτήτως παντού. Τώρα, επαναφέροντας τις hot λήψεις του εμβληματικού φωτογράφου Αντουάν Βεργκλά μέσα και έξω από το λίαρ τζετ του Τραμπ, όπου την αντικρίζουμε με προκλητικά εσώρουχα «να στέκεται απέναντι στον φακό σαν να κάνουν έρωτα», όπως έχει πει ο Βεργκλά, αποδεικνύει ότι άλλαξε ρότα. Κάνει ό,τι μπορεί για να ακουστεί - με τις συνέπειες των πρωτοβουλιών της να αφήνουν ερωτηματικά για την επιρροή της στο εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως και να έχει, τα παλιά (μοντελικά) «πικάντικα» στιγμιότυπά της και λόγω των προηγούμενων αποκαλύψεων για τη βιογραφία της («θα δείτε ανέκδοτες φωτογραφίες και με την οικογένειά μου και με τον Ντόναλντ») προβλέπεται να «απογειώσουν» τις πωλήσεις του βιβλίου της που κυκλοφορεί στο σωστό timing.


Τα «πικάντικα» κλικ

«Μιλάω για τα γυμνά μου επειδή αισθάνομαι περήφανη. Όμως γιατί τα μίντια επέλεξαν να βάλουν στο μικροσκόπιο τον τρόπο που τιμώ το ανθρώπινο σώμα σε μια φωτογράφιση μόδας; Δεν είμαστε πλέον σε θέση να εκτιμήσουμε την ομορφιά; Οι καλλιτέχνες από την αρχή της Ιστορίας λάτρεψαν την ανθρώπινη σιλουέτα. Χρειάζεται να συμφιλιωθούμε με το κορμί μας, να “αγκαλιάσουμε” την παράδοση της τέχνης ως δυνατό μέσο αυτοέκφρασης», είπε στο βίντεο για τα παρθενικά sexy ενσταντανέ της, του 1995. Πρωτοδημοσιεύτηκαν στους «New York Times» το 2016. Ακολούθησε επική φωτογράφιση για το (καθαρόαιμο ανδρικό) περιοδικό «GQ» απέναντι από τον φακό του Βεργκλά. Τι άλλο μένει; Η «αλήθεια» της, όπως λέει, την οποία θέλει να μοιραστεί με το κοινό. Και την οποία θεωρεί «σημαντική».


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 21/09/2024