Αποζημίωση ύψους 2,78 εκατομμυρίων δολαρίων επιδίκασε δικαστήριο σε 28χρονη νταντά, η οποία δούλευε ως εσωτερική για έναν επιχειρηματία στις ΗΠΑ, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, την κατέγραφε σε προσωπικές της στιγμές, χρησιμοποιώντας κρυφή κάμερα που είχε εγκαταστήσει σε ανιχνευτή καπνού.

Η Κέλι Αντράντε από την Κολομβία υπέβαλε το 2021 μήνυση, όταν ανακάλυψε την κρυφή κάμερα στο δωμάτιό της στο σπίτι που έμεναν στο Στάτεν Άιλαντ. Μάλιστα, τότε είχε καταγγείλει στους αστυνομικούς ότι ο εργοδότης της Μάικλ Εσπόζιτο είχε προσπαθήσει να εισβάλει στο δωμάτιό της όταν κατάλαβε πως είχε αποκαλυφθεί.

dada-kolomvia4



Πώς κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά

Σε δηλώσεις της η 28χρονη εξήγησε ότι η ο Μάικλ Εσπόζιτο και η σύζυγός του Ντανιέλ της είχαν δώσει ένα δωμάτιο για να μένει, ενώ βοηθούσε στην ανατροφή των παιδιών τους.

Όταν, όμως, είδε τον 38χρονο να ρυθμίζει συχνότερα από το αναμενόμενο τον ανιχνευτή καπνού, υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά. Τρεις εβδομάδες μετά την πρόσληψή της ανακάλυψε την κρυφή κάμερα.

Σύμφωνα με την αγωγή της 28χρονης, η κρυφή κάμερα κατέγραψε εκατοντάδες καρέ της ίδιας να είναι είτε ημίγυμνη είτε τελείως γυμνή.

dada-kolomvia

Δικαστήριο στο Μανχάταν αποφάσισε ότι ο Μάικλ Εσπόζιτο και η σύζυγός του Ντανιέλ θα πρέπει να καταβάλουν 780.000 δολάρια για συναισθηματική κακοποίηση στην 28χρονη. Επιπλέον ο 35χρονος επιχειρηματίας θα χρειαστεί να καταβάλει μόνος του άλλα 2 εκατομμμύρια δολάρια.