Η Thalita Teixeira πριν έναν χρόνο χτυπήθηκε από κεραυνό σε πόλη της Βοστώνης ενώ είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της. Από τότε η γυναίκα ανέβηκε έναν Γολγοθά καθώς χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Πλέον έχει επιστρέψει στη ζωή και νιώθει σαν να έχει «ξαναγεννηθεί».

Το χρονικό της περιπέτειάς της

Η γυναίκα βρισκόταν στο Ντόρτσεστερ της Βοστώνης και την ώρα που συνομιλούσε με μία άλλη γυναίκα, έπεσε κοντά τους ένας κεραυνός με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν στον αέρα. Η Teixeira προσγειώθηκε στην παραλία, αναίσθητη. Γείτονες που άκουσαν τον κεραυνό να πέφτει βγήκαν έξω και την βρήκαν. Την μετέφεραν σε ασφαλές σημείο και ξεκίνησαν να της κάνουν ΚΑΡΠΑ. Στην προσπάθεια συνέβαλε και μία νοσοκόμα η Tracy Crowmin. Το επόμενο πράγμα που θυμάται η Teixeira είναι να βρίσκεται στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης. «Ξύπνησα στο νοσοκομείο στη ΜΕΘ χωρίς να μπορώ να κουνηθώ», είπε.

Η γυναίκα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε θεραπεία για κάκωση νωτιαίου μυελού, βλάβη στα νεύρα και εγκαύματα που κάλυψαν το στήθος και τα πόδια της. Όταν η κατάσταση της σταθεροποιήθηκε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αποκατάστασης. Η θεραπεία χρειάστηκε χρόνο και συχνά ήταν εξαντλητική, αλλά πριν από δύο μήνες, παρατήρησε ότι το σώμα της είχε αλλάξει. «Κάτι έσβησε σαν λάμπα στο κεφάλι μου», είπε. «Άρχισα να νιώθω λιγότερο πόνο». Το να νιώθει λιγότερο πόνο τη βοήθησε στην προσπάθειά της να μάθει να περπατά ξανά. Πριν λίγες μέρες μάλιστα βγήκε από το νοσοκομείο, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο θεραπείας και πλέον ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει και η ίδια στη νοσηλευτική.

«Ήταν καταπληκτικό να την παρακολουθείς, ήταν απίστευτη η συνεργασία μαζί της», είπε η Νόρα Σουίνι φυσιοθεραπεύτρια στο ABC 10, προσθέτοντας ότι η Padilla «εργάζεται πολύ σκληρά». «Δεν ήταν σε θέση να περπατήσει ανεξάρτητα όταν ήρθε από το νοσοκομείο και τώρα είναι έξω περπατώντας, πηγαίνοντας σε μέρη μόνη της», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο: