Τρία μικρά παιδιά διασώθηκαν από ένα διαμέρισμα γεμάτο με περιττώματα στις ΗΠΑ, το οποίο ήταν σε τόσο τραγική κατάσταση, που οι άντρες των Αρχών αναγκάστηκαν να φορέσουν προστατευτικές στολές για να μπουν σε αυτό.

*Διαβάστε ακόμα: Βοστώνη: Νοσοκόμα που χτυπήθηκε από κεραυνό βγήκε από το νοσοκομείο μετά από ένα χρόνο

Όλα ξεκίνησαν στις 12 Σεπτεμβρίου, όταν μια γειτόνισσα, η Μπάρμπαρα Νορθ, ειδοποίησε την αστυνομία στο Οκλαχόμα Σίτι και ανέφερε ότι είδε δύο νεαρά αγόρια γυμνά σε ένα παράθυρο στον επάνω όροφο, πιθανώς σε κίνδυνο.

«Περνούσα από εκείνο το παράθυρο και βλέπω τα μικρά αγόρια γυμνά μέσα», είπε η Νορθ στο News 9.

«Με κοίταξαν σαν να έλεγαν “βοηθήστε με”», πρόσθεσε.

Ο πατριός των παιδιών φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι τα κλείδωνε στο δωμάτιο για 12 ώρες κάθε μέρα, ώστε η μαμά τους, η 22χρονη Aubrianna Freeman, να μπορέσει να κοιμηθεί καλά, για να «κρατήσει τα παιδιά ασφαλή λόγω της γειτονιάς».

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν αργότερα στο σπίτι, περιέγραψαν ότι τους κυρίευσε η μυρωδιά των περιττωμάτων και των ούρων.


Σοκάρει η κατάθεση αστυνομικού που διέσωσε τα παιδιά

«Μόλις άνοιξε η πόρτα, με χτύπησε μια μυρωδιά που έκανε το στομάχι μου να γυρίζει και τα μάτια μου να βουρκώνουν», έγραψε ένας αξιωματικός σε μια ένορκη κατάθεση που έλαβε το Law & Crime. 

Ο ίδιος περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν από τη στιγμή που έφτασε στο σπίτι. 

Όπως είπε, γύρω στις 11:15 τους άνοιξε την πόρτα ο 24χρονος πατριός των αγοριών, Ντακότα Ντοντ, και φαινόταν αγουροξυπνημένος, καθώς είχε «κοκκινίλες» στο πρόσωπό του.

Στην αρχή φέρεται να είπε ότι ήταν μόνος στο σπίτι, στη συνέχεια ωστόσο παραδέχθηκε ότι τα δύο αγόρια ήταν στο δωμάτιο και συμφώνησε να οδηγήσει τον αστυνομικό σε αυτό.

«Στις σκάλες που οδηγούσαν στον δεύτερο όροφο υπήρχαν σωροί από ανθρώπινα περιττώματα. Η μυρωδιά των περιττωμάτων έγινε πιο δυνατή καθώς ανέβαινες τις σκάλες. Στην κορυφή της σκάλας ήταν ένα υπνοδωμάτιο. Το δωμάτιο δεν είχε έπιπλα, εκτός από μια παιδική πλαστική τσουλήθρα και μερικά παιχνίδια. Στην ντουλάπα βρισκόταν ένας σκελετός κρεβατιού με διπλό κρεβάτι. Το πλαίσιο στεκόταν στην άκρη του και δεν είχε στρώμα», περιέγραψε ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, υπήρχαν περιττώματα σε κάθε επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, των δαπέδων και των παραθύρων. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του δωματίου, δύο αγόρια, τριών και τεσσάρων ετών, βγήκαν αμέσως έξω «σαν να στέκονταν στην πόρτα και να προσπαθούσαν να βγουν έξω».

Σύμφωνα με τη ένορκη κατάθεση, τα αγόρια «είχαν κολλημένα περιττώματα στα νύχια, στις παλάμες των χεριών, στα πόδια και στα πρόσωπά τους». «Τα κόπρανα είχαν στεγνώσει και δεν φαινόταν να είναι φρέσκα», συμπλήρωσε.

Ένα τρίτο παιδί, ένα κοριτσάκι 11 μηνών, βιολογικό παιδί του Ντοντ, βρέθηκε επίσης μέσα στο σπίτι - αλλά κρατούνταν μακριά από τα αγόρια. Και τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε τοπικό νοσοκομείο για έλεγχο και τέθηκαν σε φροντίδα του Τμήματος Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Οι δύο γονείς τέθηκαν υπό κράτηση και είναι αντιμέτωποι με πέντε κατηγορίες για παραμέληση παιδιού.

Η εγγύηση ορίστηκε στα 250.000 δολάρια για τον καθένα.