Tο τσίμπημα μιας αράχνης έσωσε τη ζωή μιας 54χρονης από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, καθώς έτσι ανακάλυψε τον καρκίνο από τον οποίο έπασχε.

Η Σαμπρίνα Τζόουνς δεν έδωσε σημασία όταν μια αράχνη την τσίμπησε στο πίσω μέρος του αριστερού της ποδιού. Ύστερα από μέρες, όμως, και όταν άρχισε να «καίει και να την τσιμπάει» αποφάσισε να πάει στα επείγοντα.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια εξέταση και η αποκάλυψη πως είχε καρκίνο των νεφρών τρίτου σταδίου και έναν όγκο στο μέγεθος μπάλας του μπέιζμπολ στη δεξιά πλευρά της.

Η πρώην έφεδρος του Πολεμικού Ναυτικού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και τώρα περιμένει να μάθει αν θα χρειαστεί και περαιτέρω θεραπεία, όπως ακτινοθεραπεία.

Όπως δήλωσε στο Newson6: «Περίμενα να μάθω αν ήταν ή όχι τσίμπημα από καφέ αράχνη και να πάω σπίτι μου. Δεν είχα κανένα απολύτως σύμπτωμα, κανένα. Σοκαρίστηκα με τη διάγνωση. Αλλά πιστεύω στον Θεό, οπότε δεν ανησύχησα πραγματικά, επειδή όπως και να ’χει θα ήμουν σε καλό σημείο. Είτε θα θεραπευόμουν είτε θα βρισκόμουν στον παράδεισο». Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την αράχνη, λέγοντας πως αν δεν την είχε δαγκώσει, ίσως να μην είχε μάθε ποτέ ότι είχε καρκίνο μέχρι να ήταν πολύ αργά.


Πώς ανακάλυψαν οι γιατροί τον καρκίνο

Περιγράφοντας τη στιγμή που τη δάγκωσε η αράχνη, η Τζόουνς είπε: «Ντυνόμουν και μόλις βγήκα έξω για να μπω στο αυτοκίνητο με δάγκωσε η αράχνη. Ένιωσα σαν να ήταν τσίμπημα μέλισσας, τόσο επώδυνο».

Όταν ύστερα από μέρες πήγε στο νοσοκομείο στην Τούλσα, αρχικά οι γιατροί τής έκαναν μια πρώτη εξέταση. Μια νοσοκόμα τη ρώτησε πού πονούσε, γεγονός που την οδήγησε να πει ότι ένιωθε και έναν πόνο στο στομάχι της.

Η νοσοκόμα πίεσε τότε την περιοχή, με την 54χρονη να ουρλιάζει από τον πόνο, με αποτέλεσμα να υποψιαστούν κάτι και να δώσουν εντολή για αξονική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε ότι ο καρκίνος αναπτυσσόταν στο δεξί νεφρό της.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση στις αρχές Σεπτεμβρίου, πρόκειται τώρα να συναντηθεί με έναν ογκολόγο εντός της επόμενης εβδομάδας, ο οποίος θα της υποδείξει αν χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία. Οι γιατροί της έχουν πει μέχρι στιγμής ότι ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί στο σώμα της, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μην έχουν αφαιρεθεί όλα τα καρκινικά κύτταρα με την επέμβαση.

Η κόρη της Μπρίτανι Μπριτ έχει ξεκινήσει ένα GoFundMe για τη μητέρα της σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει ένα ποσό που θα καλύψει κάποια βασικά της έξοδα.