Νέα επικίνδυνη κλιμάκωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τις εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ έδωσε το έναυσμα για επέκταση των επιχειρήσεων των IDF, με στόχο την εξολόθρευση της Χεζμπολάχ και την καταστροφή των οπλικών της συστημάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται μία χερσαία επιχείρηση ή ακόμα και εισβολή στο έδαφος του Λιβάνου, προκειμένου να πληγεί το δίκτυο της Χεζμπολάχ και να επιστρέψουν οι κάτοικοι του Ισραήλ στα σπίτια τους, στα βόρεια της χώρας.


«Εξουδετερώθηκε» ο επικεφαλής των drones της Χεζμπολάχ

Την ίδια ώρα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα σε σημερινό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

«Το πλήγμα του ισραηλινού εχθρού στα νότια προάστια της Βηρυτού σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε το υπουργείο.

Δύο πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο τον επικεφαλής της μονάδας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Σρουρ ή Άμπου Σάλεχ, ο οποίος σκοτώθηκε από το πλήγμα. Το Ισραήλ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «πλήγματα ακριβείας στη Βηρυτό», χωρίς άλλες λεπτομέρειες.