Παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 29/09, τα εγκαίνια του Basketball Development Center, που θα αποτελέσει το νέο «σπίτι» του αθλήματος στην Τουρκία.

*Διαβάστε ακόμα: ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα μιλήσει με τον Νετανιάχου - "Να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή"

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος δοκίμασε να βάλει καλάθι, σουτάροντας από μικρή απόσταση, με τους παριστάμενους να τον χειροκροτούν, επειδή σκόραρε.


Εντυπωσιακό το Basketball Development Center 

Το Basketball Development Center χτίστηκε σε μια έκταση 70 εκταρίων στην Κωνσταντινούπολη, με την κεντρική σάλα να έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 10.000 οπαδών.

Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται ένα προπονητήριο με 1.000 θέσεις θεατών, τρία μικρότερα γήπεδα με 500 θέσεις θεατών έκαστο για τις ομάδες των νέων, ένα αθλητικό λύκειο, γήπεδα 3Χ3, ξενοδοχείο για τις ομάδες και χώρους εκδηλώσεων.

Εκτός του Ερντογάν, στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Αθλητισμού, Οσμάν Ασκίν Μπακ, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ και ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Χινταγέτ Τούρκογλου.