Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ράιαν Ρουθ έχει δηλώσει αθώος για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο 58χρονος , ο οποίος παραμόνευε επί 12 ώρες τον Ντόναλντ Τραμπ για 12 ώρες στο γήπεδο γκολφ του στη Φλόριντα κατηγορήθηκε αρχικά για δύο ομοσπονδιακά αδικήματα για οπλοφορία.

Οι αναβαθμισμένες κατηγορίες που περιέχονται στο κατηγορητήριο αντικατοπτρίζουν την εκτίμηση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι σχεδίασε μεθοδικά να σκοτώσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, στοχεύοντας ένα τουφέκι μέσα από τους θάμνους που περιβάλλουν το γήπεδο γκολφ West Palm Beach του Τραμπ, ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος έπαιζε σε αυτό.

Ο Ρουθ άφησε πίσω του ένα σημείωμα στο οποίο περιέγραφε την πρόθεσή του, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Το κατηγορητήριο για απόπειρα δολοφονίας είχε προαναγγελθεί κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας τη Δευτέρα, στην οποία οι εισαγγελείς υποστήριξαν με επιτυχία ότι ο Ρουθ πρέπει να παραμείνει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καθώς είναι ύποπτος φυγής και απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Ισχυρίστηκαν ότι είχε γράψει για τα σχέδιά του να σκοτώσει τον Τραμπ σε ένα χειρόγραφο σημείωμα μήνες πριν από τη σύλληψή του στις 15 Σεπτεμβρίου, στο οποίο αναφερόταν στις ενέργειές του ως αποτυχημένη «απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ» και προσέφερε 150.000 δολάρια για όποιον μπορούσε να «τελειώσει τη δουλειά». Αυτό το σημείωμα ήταν σε ένα κουτί που ο Ρουθ είχε προφανώς αφήσει στο σπίτι ενός άγνωστου μάρτυρα μήνες πριν από τη σύλληψή του.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας, το άτομο άνοιξε το κουτί, τράβηξε μια φωτογραφία της πρώτης σελίδας της επιστολής - με τίτλο "Αγαπητέ Κόσμε" - και επικοινώνησε με τις αρχές .

Οι εισαγγελείς είπαν επίσης ότι ο Ρουθ κρατούσε στο αυτοκίνητό του μια χειρόγραφη λίστα με χώρους στους οποίους ο Τραμπ είχε εμφανιστεί ή αναμενόταν να είναι παρών τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Η κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας ενός σημαντικού προεδρικού υποψηφίου επισύρει πιθανή ποινή ισόβιας κάθειρξης σε περίπτωση καταδίκης.