Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε απόψε ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ απέτυχε και προανήγγειλε αντίποινα.

«Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος απόψε και θα το πληρώσει», είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Το καθεστώς στο Ιράν δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ούτε την αποφασιστικότητα μας να εκδικηθούμε τους εχθρούς μας», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Τζο Μπάιντεν για Μέση Ανατολή: "Αναποτελεσματική η επίθεση του Ιράν, είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ" - Στο "τραπέζι" ο τρόπος άμεσης απάντησης

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως το Ισραήλ», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παράλληλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι υπάρχουν συζητήσεις για το πώς θα απαντήσει το Ισραήλ. «Η απάντηση στο Ιράν αποτελεί αντικείμενο μιας πολύ ενεργούς συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Ακόμη, ο Μπάιντεν, είπε ότι θα συνομιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και υποστήριξε ότι η επίθεση του Ιράν φαίνεται να ήταν αναποτελεσματική.

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις παρακολούθησαν την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ από την αίθουσα κρίσεων του Λευκού Οίκου, με τον Μπάιντεν να διατάζει αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή να συνδράμουν στην αναχαίτιση των πυραύλων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4kqtrijbspl)