Τραγική κατάληξη είχε για την 24χρονη Βιβιάνε Μόντε στη Βραζιλία η εξαπλή χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στις 31 Αυγούστου μετά τις επιπλοκές που παρουσίασε.

Η Μόντε έκανε έξι πλαστικές επεμβάσεις μέσα σε ένα 24ωρο και πέθανε στη ΜΕΘ, όπου έδωσε μάχη επί 20 ημέρες για να κρατηθεί στη ζωή, την περασμένη Πέμπτη, μία ημέρα πριν από τα γενέθλιά της.

*Διαβάστε ακόμα: ΗΠΑ: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του, λίγο πριν πεθάνει από ασιτία - ''Μπορείς να μου δώσεις ψωμί;'' (Συγκλονιστικό βίντεο)




Το χρονικό της τραγωδίας και ο ρόλος του γιατρού


Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, η Μόντε τέθηκε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους και υποβλήθηκε σε πρόσθετες εξετάσεις. Ο Σαντιάγκο δήλωσε ότι η Μόντε πήρε εξιτήριο την επομένη των επεμβάσεων και άρχισε να αισθάνεται δυσφορία στις 2 Σεπτεμβρίου, όταν δεν μπορούσε να ουρήσει. Ο χειρουργός, το όνομα του οποίου δεν κοινοποιήθηκε από την οικογένεια της Μόντε, τη συμβούλεψε να επισκεφθεί το πλησιέστερο κέντρο επειγόντων περιστατικών, όπου υπέστη καρδιακή ανακοπή και επανήλθε.

Η κατάσταση της Μόντε επιδεινώθηκε καθώς περνούσαν οι μέρες και τελικά πέθανε στη ΜΕΘ όπου έδωσε μάχη επί 20 μέρες για να κρατηθεί στη ζωή.
braili-plastikos
braili-plastikos2
braili-plastikos3
braili-plastikos4



«Ο γιατρός την έπεισε να κάνει και άλλες επεμβάσεις»

Σύμφωνα με τον επί έξι χρόνια φίλος της, Ρενάν Σαντιάγκo, η 24χρονη πλήρωσε 7.300 δολάρια για να υποβληθεί σε μείωση στήθους, παρέμβαση στους γλουτούς και λιποαναρρόφηση σε στομάχι, χέρια, πλάτη και λαιμό.

Ο ίδιος είπε στο βραζιλιάνικο κανάλι G1 ότι η Μόντε ήθελε εδώ και καιρό να προχωρήσει σε μείωση στήθους ενώ το τελευταίο διάστημα ήθελε να αφαιρέσει λίπος από την κοιλιακή χώρα γιατί πίστευε ότι είχε παχύνει.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, η 24χρονη βρήκε έναν γιατρό που συμφώνησε να κάνει και τις δύο επεμβάσεις και την έπεισε να υποβληθεί στις άλλες τέσσερις επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της λιποαναρρόφησης στο λαιμό, την οποία συμφώνησε να κάνει δωρεάν.

Ο Σαντιάγκο κατηγόρησε τον γιατρό επειδή δεν τη συμβούλεψε να κάνει λιγότερες επεμβάσεις. «Φταίει ο γιατρός. Δεν την βοήθησε, δεν τη συμβούλεψε να κάνει λιγότερες επεμβάσεις. Εκείνη δεν είχε καμία ιδέα, είχε μόνο όνειρο να κάνει τις επεμβάσεις» δήλωσε ο Σαντιάγκο.

Για τον θάνατό της έχει ξεκινήσει έρευνα, αναφέρει η Daily Mail.