Με τις εξελίξεις να «τρέχουν» στη Μέση Ανατολήμετά την εκτεταμένη πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας (2/10), λίγα λεπτά πριν ιρανικοί πύραυλοι πέσουν, ανατριχιαστικά πλάνα δείχνουν δύο τρομοκράτες να καταδιώκουν θύματα σε σιδηροδρομικό σταθμό του Τελ Αβίβ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν ιρανικοί πύραυλοι φωτίσουν τον ουρανό και πλήξουν κτίρια σε όλη την πόλη, αφότου ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε ότι επίθεση ήταν «επικείμενη».

Τουλάχιστον εννέα άλλοι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς το βράδυ της Τρίτης, μόλις μία ημέρα πριν την εβραϊκή Πρωτοχρονιά, με την εθνική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ, τη Magen David Adom να ανακοινώνει ότι το «τρομοκρατικό» περιστατικό στη Γιάφα είχε πολλά θύματα.

Στα πλάνα που κάνουν τον γύρο του κόσμου δείχνουν έναν ένοπλο και έναν άλλον ύποπτο, ντυμένο στα μαύρα, να περιφέρονται κατά μήκος ενός σταθμού του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Μετά από λίγο τα πυρά «πέφτουν βροχή», και στη συνέχεια ακούγονται οι αγωνιώδεις κραυγές ανθρώπων. Ακολούθως οι ύποπτοι άρχισαν να προχωρούν κατά μήκος της άλλης πλευράς της πλατφόρμας, όπου αργότερα είδαμε πτώματα να συσσωρεύονται.




Εξουδετερώθηκαν οι ένοπλοι

Η υπηρεσία ασθενοφόρων MDA του Ισραήλ δήλωσε ότι έλαβε μια αναφορά στις 7.01 μ.μ. για ανθρώπους που τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στην οδό Yerushalayim κοντά στον σταθμό Erlich. Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, οι δυνάμεις ασφαλείας ανταποκρίθηκαν και έφτασαν, βρίσκοντας τους πυροβολισμούς σε εξέλιξη μαζί με τις κραυγές «Allah Akbar».

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους. Ο ένας ήταν οπλισμένος με τουφέκι επίθεσης, ενώ ένας άλλος άρχισε να τραυματίζει ανθρώπους με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δύο ένοπλοι άνδρες «εξουδετερώθηκαν» από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ όπως δήλωσε ο περιφερειακός διοικητής του Τελ Αβίβ: «δεν είναι Ισραηλινοί πολίτες». Και πρόσθεσε: «γνωρίζουμε την προέλευσή τους και διεξάγουμε περαιτέρω ελέγχους με τη Shin Bet (σ.σ.: Υπηρεσία Eσωτερικής Aσφάλειας)».



Αντίποινα για τη δολοφονία του Νασράλα

Το Ιράν δήλωσε ότι η πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε λίγο μετά το περιστατικό, ήταν αντίποινα για τη δολοφονία του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, την περασμένη εβδομάδα, τον θάνατο του επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, και του Αμπάς Νιλφροσάν του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Η MDA δήλωσε ότι ερευνά τα σημεία των πυραυλικών επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως ανέφερε η Υπηρεσία: «Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς από τα πυρά προς το Ισραήλ, εκτός από μικροτραυματισμούς από θραύσματα ή πτώσεις κατά τη διαδρομή προς ασφαλείς περιοχές».