Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολήμετά την εκτεταμένη πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας (2/10).

Πρόκειται για τη δεύτερη ιρανική επίθεση στο Ισραήλ σε διάστημα έξι μηνών, μετά τον περασμένο Απρίλιο, με την ένταση ολοένα και να κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δημοσίευσε ένας επιβάτης πτήσης της British Airways με προορισμό το Ντουμπάι, στο οποίο καταγράφει το μπαράζ των πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η New York Post, δείχνει τη στιγμή οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εκτοξεύουν ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ. 



Υπενθυμίζεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ χθες το βράδυ, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά, και υπερηχητικούς πυραύλους, όπως μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση. Η χθεσινή επίθεση ήταν απάντηση στις δολοφονίες ηγετών παρατάξεων που χαρακτηρίζονται σύμμαχοι της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ιδίως του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή και του γενικού γραμματέα της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την 31η Ιουλίου.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστήριξε πως «το 90%» των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν χθες «πέτυχε τους στόχους τους».