Εθνικιστική συμπεριφορά επέδειξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 23χρονος Κινέζος, ο οποίος συνελήφθη αφού μαχαίρωσε τρία αγόρια σε παιδικό σταθμό της Ζυρίχης, στην πλατεία Bernina, το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος 20 Minuten, και τα τρία παιδιά, τα οποία νοσηλεύτηκαν αμέσως μετά τον τραυματισμό τους, έχουν πλέον διαφύγει τον κίνδυνο. Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον δράστη ή το κίνητρό του για την πράξη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί γι' αυτόν, σπουδάζει υπολογιστική γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης από πέρυσι και ορισμένοι συμφοιτητές του, μιλώντας στο μέσο Zueri Today, τον περιέγραψαν ως ένα ήσυχο και συγκρατημένο άτομο. Συχνά βρισκόταν στο διαμέρισμα του, το οποίο ήταν ένας μικρός χώρος ενός υπνοδωματίου.

Ωστόσο, ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγα λεπτά πριν από το αδίκημα προβλημάτισε αρκετά τις Αρχές.

Ο 23χρονος, περίπου στις 12, ανάρτησε ένα μακροσκελές κείμενο στα κινέζικα στο Instagram, στο οποίο έγραφε για σεξουαλικές φαντασιώσεις του με μια γυναίκα που είχε γνωρίσει σε ένα πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια του κειμένου εξέφρασε την αγάπη του για την πατρίδα του, την Κίνα, αλλά και το κυβερνών κόμμα - το Κομμουνιστικό Κόμμα. Είπε, επίσης, ότι του λείπουν η χώρα του και η γυναίκα του.




Ζυρίχη: "Χαρούμενη εθνική εορτή", έγραψε στο Instagram

Κάτω από την ανάρτηση στο Instagram η λεζάντα γράφει: «Χαρούμενη Εθνική Ημέρα» -η οποία γιορτάζεται στη 1 Οκτωβρίου- με τρεις κινεζικές σημαίες. Η ανάρτηση συνοδεύεται από ένα τραγούδι από τη «Χορωδία του κινεζικού Κόκκινου Στρατού».

Σε μια άλλη ανάρτηση, ο φοιτητής εξοργίζεται με μια εκδήλωση που διοργάνωσε μια ελβετική δεξαμενή σκέψης και εκπρόσωποι της Ταϊβάν, η οποία επικεντρώθηκε στην ιστορία και τις διεθνείς σχέσεις γύρω από την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. «Ντροπή για την κυριαρχία της Ταϊβάν. Η επαρχία της Ταϊβάν ανήκει στην Κίνα», έγραψε κάτω από το άρθρο.

Σημειώνεται ότι στην Κίνα οι επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον παιδιών είναι συχνές. Όπως γράφει η NZZ, αν και τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα σε νηπιαγωγεία, σχολεία και πανεπιστήμια. Τουλάχιστον 32 τέτοιες επιθέσεις φέρεται να έχουν σημειωθεί μεταξύ 2010 και 2023.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύλληψη του 23χρονου συνέβαλε ένας 38χρονος εργαζόμενος του σχολείου, ο οποίος ακινητοποίησε τον δράστη μέχρι να έρθει η αστυνομία.