Τραγικό θάνατο βρήκε ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης, κάτοικος της Ιερουσαλήμ, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, όταν δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι βγήκαν έξω από το τραμ και ξεκίνησαν να εξαπολύουν πυρά σε πολυσύχναστη περιοχή του Τελ Αβίβ.

Ο νεαρός Έλληνας φοιτούσε στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και είχε βγει για ψώνια στη Γιάφα, στο νότια της πόλης, λίγη ώρα πριν πέσει νεκρός από την τρομοκρατική επίθεση. Συνολικά έξι πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά, ενώ νεκροί είναι και οι δύο δράστες της επίθεσης.

Οι δύο δράστες εθεάθησαν να εξέρχονται από συρμό και να πυροβολούν προς μία στάση του τραμ στη Λεωφόρο Ιερουσαλήμ. Οι Αρχές ανέφεραν ότι «εξουδετερώθηκαν» επιτόπου.

Από χθες στην αιματοβαμμένη στάση του τραμ συρρέει κόσμος και αφήνει κεριά και λουλούδια στην μνήμη των θυμάτων, ενώ υπάρχει και ένα σημάδι από τη σφαίρα, σύμφωνα με τα πλάνα που έδειξε το MEGA. «Όλοι είναι συγκλονισμένοι. Αυτό που θέλουν είναι οι ειρήνη», μεταδίδει ο δημοσιογράφος και περιγράφει ότι οι δύο δράστες, με καταγωγή από τη Χεβρώνα, πυροβολούσαν ακατάπαυστα για δύο λεπτά.

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ld0vri536p)

Ισραήλ: Τα ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν οι Αρχές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, δύο είναι τα ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν οι ισραηλινές Αρχές: Πώς έφτασαν εκεί οι δράστες και ποιος τους έδωσε τον οπλισμό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές θεωρούν ότι κάποιοι τους βοήθησαν και τους παρείχαν κάλυψη.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Ιωνά Καρούση, καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».