Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των έξι από τα επτά θύματα που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης το βράδυ της Τρίτης σε σταθμό τραμ στη Γιάφα του Τελ Αβίβ. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ο 26χρονος Έλληνας Ιωνάς Καρούσης.

Πρόκειται για τους Ρέβιταλ Μπρονστέιν, 24 ετών, από το Μπατ Γιαμ, Ίλια Νοζάντζε, 42, υπήκοο Γεωργίας, Σαχάρ Γκόλντμαν, 30 από το Λοντ, Ινμπάρ Σεγκέβ Βίγκντερ, 33 ετών, Νάντια Σοκολένκο, 40 ετών και τον 26χρονο Έλληνα Ιωνά Καρούση. Την ίδια ώρα αδιευκρίνιστη παραμένει η ταυτότητα ενός ακόμη θύματος. Μάλιστα, η Σαχάρ Γκόλντμαν, χορεύτρια, παντρεύτηκε περίπου έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου του Λοντ, Γιάιρ Ρεβιβό.

Η Ινμπάρ Σεγκέβ Βίγκντερ, η οποία επίσης παντρεύτηκε το 2023, άφησε πίσω της τον γιο της Άρι, που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023. «Είχα υπηρετήσει στη Γάζα και ήρθα ειδικά για να είμαι μαζί της στη γέννα», είπε ο σύζυγός της Γεάρι. «Ήταν η μεγαλύτερη αγάπη μου και μια σπουδαία μητέρα, γεμάτη φως και αγάπη», συμπλήρωσε ο άνδρας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής όπου διέμενε, ο Ρέβιταλ Μπρονστέιν ήταν προγραμματιστής. Όπως σημειώνουν οι Times of Israel, o Ιωνάς Καρούσης ήταν Έλληνας πολίτης που ζούσε στην Ιερουσαλήμ και σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ. «Ήταν καλόκαρδος και ευαίσθητος και πάντα βοηθούσε τους πάντες», είπε ένας από τους συμμαθητές του στο Channel 12. «Ήταν πάντα αισιόδοξος, ταλαντούχος, αστείος και ταπεινός. Ήταν πάντα ευγενικός με τους ανθρώπους γύρω του και ήταν ένας πιστός φίλος που έβλεπε το καλό σε όλους. Ήταν ένας ταλαντούχος πιανίστας», συμπλήρωσε ο συμμαθητής του.

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των τρομοκρατών

Από την άλλη πλευρά οι Αρχές προχώρησαν στη δημοσιοποίηση και των ονομάτων των τρομοκρατών. Πρόκειται για τον Μοχάμαντ Μεσέκ, 19 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε στο σημείο, και τον Αχμέντ Χιμούνι, 25 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά. Και οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι από την πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη και βρίσκονταν στο Ισραήλ χωρίς άδεια.

Η Ντιάνα Σβέρτζοβ, μια Ισραηλινή αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής που κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό τη στιγμή της επίθεσης και είπε στο Channel 12 ότι οι τρομοκράτες δεν φαίνονταν ύποπτοι. Μάλιστα, ένας από αυτούς φορούσε καρφίτσα υπέρ των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι στη Γάζα από τη Χαμάς.

«Ένας από αυτούς κοίταξε το κολιέ μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μου χαμογέλασε. Δεν έμοιαζαν με τρομοκράτες. Ο ένας είχε τουφέκι Μ16 και ο άλλος φορούσε μπλουζάκι πόλο, με καρφίτσα για τους ομήρους. Δεν υπήρχε λόγος να είσαι καχύποπτος. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου τι επρόκειτο να συμβεί», είπε με νόημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επίθεση οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επέβαλαν το κλείσιμο της Χεβρώνας, ενώ οι IDF ανέφεραν ότι συνέλαβαν και ανέκριναν αρκετούς ανθρώπους ως υπόπτους ότι προσέφεραν βοήθεια στους τρομοκράτες.