Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, Τελ Αβίβ, ανέλαβαν οι ένοπλες ταξιαρχίες αλ-Κασάμ της Χαμάς.

Στο τρομοκρατικό χτύπημα σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση την Τετάρτη. Μάλιστα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι δύο τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ο Μοχάμαντ Μεσέκ και ο Αχμέντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα, είναι μέλη της ομάδας.

Έξι από τα επτά θύματα έχουν κατονομαστεί ως Revital Bronstein, 24 ετών, Ilia Nozadze, 42 ετών, Shahar Goldman, 30 ετών, Inbar Segev Vigder, 33 ετών, Nadia Sokolenco, 40 ετών, και ο Έλληνας Ιωνάς Καρούσης.

Χαμάς: Επιβεβαιώνει την επίθεση μέσω ανακοίνωσης

Η Χαμάς επιβεβαιώνει στην ανακοίνωσή της ότι το τρομοκρατικό χτύπημα έγινε με τις δικές της ευλογίες, καθώς πρόκειται για τη «φυσική απάντηση στον γενοκτονικό πόλεμο και τη συνεχιζόμενη σιωνιστική επίθεση που διαπράχθηκε από τους Σιωνιστές εχθρός εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ και στον Λίβανο».

Συγκεκριμένα, η Χαμάς ανέφερε σε δήλωση ότι: «Ενώ ευλογούμε αυτήν την ηρωική επιχείρηση, βεβαιώνουμε ότι όλες οι ηρωικές ενέργειες που πραγματοποιεί ο ηρωικός λαός μας ενάντια στη σιωνιστική κατοχή έρχονται ως απάντηση στην επιθετικότητα και τα εγκλήματά της και για την υπεράσπιση του λαού μας, τη γη μας και τις αγιότητες μας, και βεβαιώνουμε ότι η κατοχή και η φασιστική της κυβέρνηση θα πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματά τους και την επιθετικότητά τους».