Τη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα έδειχνε με κάθε ευκαιρία ο Έλληνας φοιτητής Ιωνάς Καρούσης που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης 1ης Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ.

Ιωνάς Καρούσης: Ποιος ήταν ο 26χρονος "El Greco" που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ήταν γιος του γνωστού καθηγητή νευρολογίας Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι senior Consulting Neurologist στο Hadassah, πρόεδρος της Ισραηλινής Εταιρείας Νευροανοσολογίας και διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στα Ιεροσόλυμα.

Ο 26χρονος Ιωνάς ζούσε στο Ισραήλ με την οικογένειά του και ήταν μόνιμος κάτοικος Ιεροσολύμων, ωστόσο αγαπούσε την Ελλάδα και την επισκεπτόταν συχνά μαζί με τους γονείς του αλλά και τους παιδικούς του φίλους, κυρίως τα καλοκαίρια.

"Πολύτιμή μου Ελλάδα", έγραφε σε μια ανάρτησή του από ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.



Ενώ μόλις μία εβδομάδα πριν έγραφε σε ανάρτησή του «Θα σε δω σύντομα, Ελλάδα».


"El Greco", τόνιζε ο 26χρονος, δηλώνοντας περήφανος για την καταγωγή του.


"Χαρούμενα 200στά γενέθλια, Ελλάδα", έγραφε για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ντυμένος με παραδοσιακή ελληνική φορεσιά.



Ο ίδιος είχε διπλή υπηκοότητα, ισραηλινή και ελληνική, και ήταν τεταρτοετής φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Ο άτυχος νεαρός αγαπούσε τη μουσική και είχε σπουδάσει πιάνο για 12 χρόνια στη Μουσική Ακαδημία της Ιερουσαλήμ. Λάτρευε από μικρή ηλικία τις τέχνες και να σχεδιάζει, γι' αυτό και είχε σπουδάσει σχέδιο στο μουσείο Israel Museum.

Ο 26χρονος Ιωνάς αγαπούσε τον αθλητισμό και την άσκηση και ο ίδιος έπαιζε μπάσκετ. Τελευταία εργαζόταν στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah στο Κέντρο Νευροανοσολογίας σε ένα έργο καταγραφής και στατιστικής ανάλυσης δεδομένων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Όμως, το νήμα της ζωής του κόπηκε άδικα και πολύ νωρίς το βράδυ της Τρίτης 1η Οκτωβρίου στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, σε σταθμό του τραμ, όταν τρομοκράτες επιτέθηκαν σε περαστικούς με πυροβόλο όπλο και μαχαίρι. Ο ένας από τους δράστες πυροβολούσε κατά πολιτών και ο άλλος τους επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 άτομα.

Ιωνάς Καρούσης: Το άλμπουμ της ζωής του 26χρονου που σκότωσαν τρομοκράτες στο Τελ Αβίβ - Από τα παιδικά χρόνια μέχρι τον τραγικό του θάνατο

Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης έπεσε νεκρός ύστερα από τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ.

Η εκπομπή live news παρουσίασε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τα παιδικά χρόνια έως την ημέρα της δολοφονίας του 26χρονου Ιωνά Καρούση στην επίθεση Τελ Αβίβ. Ο άτυχος νέος σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ και ήταν γιος του γνωστού καθηγητή νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Καρούση.

Ο Ιωνάς είχε έρθει στην Ελλάδα τον Αύγουστο, όπου είχε κάνει και τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Χαλκιδική και είχε γιορτάσει και τα 26α γενέθλιά του.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η ζωή του από τα πρώτα του χρόνια, την εφηβεία του, τους δύσκολους μήνες στον στρατό στο Ισραήλ, μέχρι και την ημέρα που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του.





Αυτό είναι το σημείο που έπεσε νεκρός ο Ιωνάς Καρούσης από τους δύο Παλαιστινίους

Ο νεαρός Έλληνας φοιτούσε στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και είχε βγει για ψώνια στη Γιάφα, στο νότια της πόλης, λίγη ώρα πριν πέσει νεκρός από την τρομοκρατική επίθεση. Συνολικά έξι πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά, ενώ νεκροί είναι και οι δύο δράστες της επίθεσης.

Οι δύο δράστες εθεάθησαν να εξέρχονται από συρμό και να πυροβολούν προς μία στάση του τραμ στη Λεωφόρο Ιερουσαλήμ. Οι Αρχές ανέφεραν ότι «εξουδετερώθηκαν» επιτόπου.

Από χθες στην αιματοβαμμένη στάση του τραμ συρρέει κόσμος και αφήνει κεριά και λουλούδια στην μνήμη των θυμάτων, ενώ υπάρχει και ένα σημάδι από τη σφαίρα, σύμφωνα με τα πλάνα που έδειξε το MEGA. «Όλοι είναι συγκλονισμένοι. Αυτό που θέλουν είναι οι ειρήνη», μεταδίδει ο δημοσιογράφος και περιγράφει ότι οι δύο δράστες, με καταγωγή από τη Χεβρώνα, πυροβολούσαν ακατάπαυστα για δύο λεπτά.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ld0vri536p)


Ιωνάς Καρούσης: Το συγκινητικό μήνυμα της συντρόφου του Έλληνα νεκρού από την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ - "Θα σε αγαπώ για πάντα"



Με δύο αναρτήσεις στο instagram αποχαιρέτησε η σύντροφος του 26χρονου 
Ιωνά Καρούση τον σύντροφό της, ο οποίος έπεσε νεκρός στην τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσαν δύο ένοπλοι χθες στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

«Καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα», γράφει η Μαργαρίτα δημοσιεύοντας μια κοινή τους φωτογραφία.

Σε δεύτερο instastory γράφει «φύλακα, άγγελέ μου».

Δείτε τις δύο αναρτήσεις:

margarita-yonas-2
margarita-yonas-1

Ποιος ήταν ο Ιωνάς Καρούσης



Ποιος είναι ο πατέρας του Ιωνά Καρούση, Δημήτρης

Με ειδίκευση στη Νευρολογία και τη Νευροανοσολογία ο Δημήτρης Καρούσης είναι διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας του τμήματος Νευρολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Hadassah, το οποίο έχει να παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό έργο στη θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Πήγε στο Ισραήλ το 1988 με την γυναίκα του Ράνια που είναι επίσης γιατρός και επιστήμονας. «Αυτό που με παρακίνησε να έρθω σ αυτή τη χώρα είναι η επιστημονική έρευνα, που είναι τόσο ανεπτυγμένη εδώ», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.

Επίσης είχε δηλώσει: «η επίδραση του Ελληνικού Πνεύματος είναι ολοφάνερη στο λαό του Ισραήλ, ακόμα και στην κουλτούρα και τη θρησκεία του. Από την άλλη, κι εμείς ως λαός πήραμε το στοιχείο που ίσως πάντα μας έλειπε (πάρα τη φιλοσοφία και τις επιστήμες ή και τις τέχνες που εμείς διδάξαμε σε όλο τον κόσμο): το στοιχείο της πίστης πέρα από την λογική. Οι άνθρωποι εδώ μοιάζουν –ως ιδιοσυγκρασια- με εμάς στην Ελλάδα και αγαπούν αφάνταστα τη χωρά μας και την κουλτούρα και τη μουσική μας. Μας αγκάλιασαν λοιπόν με αγάπη και μας δέχθηκαν σαν πραγματικούς φίλους».

Ξεκίνησε μέσω υποτροφίας και συνέχισε ολοκληρώνοντας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο τη διδακτορική του διατριβή και παράλληλα την κλινική εξειδίκευση στη Νευρολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Χαντάσα. Έκτοτε εργάζεται σε αυτό το νοσοκομείο και από το 1995 είναι senior Consulting Neurologist εκεί.

Το 2003 έγινε Καθηγητής στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο (το μεγαλύτερο και πιο φημισμένο στο Ισραήλ). Μετά από μερικά χρόνια έγινε μόνιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, ενώ είχε εκλέγει και πρόεδρος της Ισραηλινής εταιρείας Νευροανοσολογίας. Από το 2007 διατελεί Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά πλάκας του Ισραήλ.

Έχει διαρκή συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απ οπού και αποφοίτησε, ενώ κατά καιρούς έχει συνεργαστεί και με νοσοκομεία της Αθήνας όπως το Νοσοκομείο «Ιάσω» άλλα και με επιστημονικά ιδρύματα, όπως το Παστέρ.

190619114617_dimitrios-karoussis
106002-karousis1280


«Το να είναι κάνεις Έλληνας δεν είναι μια λέξη στην ταυτότητα. Είναι, κατά τη γνώμη μου, μια βαριά και τιμητική κληρονομιά που δεν πρέπει και δεν μπορούμε να αποποιηθούμε. Τη μεταφέρουμε μέσα μας όπου κι αν βρεθούμε. Το πνεύμα του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, άλλα και των μεγάλων καθοδηγητών της Ορθοδοξίας και της πιστής μας, παντρεμένο με τον Ελύτη, τον Καβάφη και τον Καζαντζάκη είναι ζωντανά και -ακούσια ή εκούσια- καθοδηγούν τη σκέψη και τα βήματα μας. Αυτό άλλωστε είναι και που μας κάνει πολλές φορές (και ιδιαίτερα όταν είμαστε στο εξωτερικό) να διαφέρουμε άλλα και να προσεγγίζουμε τον κόσμο και τη ζωή με άλλο μάτι και οπτική γωνία…

Αυτό το αθάνατο Ελληνικό -αλλά και Χριστιανικό- Πνεύμα έχουμε την “ιερή αποστολή” να το μεταφέρουμε σε όλους γύρω μας, αφού είναι κάτι που λείπει που χρειάζεται ο κόσμος μας σήμερα (και που, κατά τη γνώμη μου, είναι απαραίτητο στοιχείο και στην επιστήμη). Όπως αναφέρει και ο σοφός Σολομώντας: ”Πίστη και επιστήμη στερέωσης των καιρών”. Είναι καθήκον μας να το μεταφέρουμε και να το διατηρήσουμε άσβεστο και στις καινούργιες γενιές», έχει δηλώσει επίσης ο Δημήτρης Καρούσης για το έργο και την πορεία του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4lgqwp2jx55)