Μία αμερικανική βόμβα που χρονολογείται από την εποχή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και η οποία ήταν θαμμένη κάτω από τον διάδρομο αεροδρομίου στην Ιαπωνία εξερράγη ξαφνικά νωρίτερα την Τετάρτη. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Μιγιαζάκι που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ιαπωνία. Μάλιστα όπως κατέγραψε κάμερα που βρισκόταν σε κοντινό σημείο εκτοξεύθηκαν στον αέρα κομμάτια από άσφαλτο και χώμα.

Σημειώνεται ότι από την έκρηξη προκλήθηκε κρατήρας 7 μέτρων και βάθος ενός μέτρου. Τη στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη δεν βρίσκονταν κοντά αεροσκάφη, ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αμερικανική βόμβα 500 λιβρών (περίπου 220 κιλά) αλλά ακόμη δεν είναι γνωστά τα αίτια του συμβάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακυρώθηκαν πάνω από 80 πτήσεις ενώ το αεροδρόμιο πιθανόν θα ανοίξει ξανά το πρωί της Πέμπτης. Όπως σημειώνει το CNN, το αεροδρόμιο Μιγιαζάκι κατασκευάστηκε το 1943 ως πεδίο εκπαίδευσης πτήσεων του αυτοκρατορικού ιαπωνικού ναυτικού. Στην περιοχή έχουν ανακαλυφθεί πολλές αμερικανικές βόμβες οι οποίες ωστόσο δεν έχουν εκραγεί.

Δείτε βίντεο: