O Ιωνάς Καρούσης ήταν ανάμεσα στους επτά νεκρούς της χθεσινής (1/10) τραγωδίας στο Τελ Αβίβ, χάνοντας τη ζωή του από πυρά τρομοκρατών, σε ηλικία μόλις μόλις 26 ετών.

Ο νεαρός σπούδαζε αρχιτέκτονας και βρέθηκε στο σταθμό του τραμ προκειμένου να κάνει μία εργασία για τη σχολή του. Σπούδαζε αυτό που ονειρευόταν από μικρός. Το νήμα της ζωής του κόπηκε βίαια, την ώρα που περίμενε στη στάση του τραμ, όταν τέσσερις σφαίρες έσβησαν για πάντα το χαμόγελο από το πρόσωπό του.

Συγκλονίζει ο πατέρας, μιλώντας για την αδιανόητη απώλεια του: «Τι να σας πω ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής πέμπτο έτος ήταν τώρα, είχε να κάνει μια εργασία και ήθελε να μελετήσει διάφορους σταθμούς, σταθμούς μετρό στο Τελ Αβίβ και πήγε χθες να κάνει αυτό το πράγμα. Και στον σταθμό αυτό στη Γιάφα, έπεσε εκείνη την ώρα, το απόγευμα να κάνουν τρομοκρατική ενέργεια, και τον πυροβόλησαν, τέσσερις σφαίρες. Δεν υπάρχουν λόγια», λέει ο πατέρας του Ιωνά.

Πατέρας Ιωνά: "Σκοτώνουν για το Κοράνι και την Παλαιά Διαθήκη"

Ο μοναχογιός του, ένα ακόμα αθώο θύμα μιας διαμάχης που αιματοκυλά τη Μέση Ανατολή.

«Θέλω να πω ότι είναι μία τρέλα και οι μεν και είδε, ο ένας με το Κοράνι ο άλλος με την παλαιά διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον, δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους».