Δύο άτομα που ήταν ύποπτα για τον θανατηφόρο ιό Marburg στη Γερμανία βρέθηκαν αρνητικά, δήλωσαν σήμερα οι τοπικές υγειονομικές αρχές του Αμβούργου, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Politico.

Η αστυνομία έκλεισε δύο γραμμές στον κεντρικό σταθμό του Αμβούργου την Τετάρτη, ενώ τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό εκκένωσαν ένα τρένο από τη Φρανκφούρτη, αφού δύο επιβάτες, ένας 26χρονος φοιτητής Ιατρικής και η σύντροφός του, επικοινώνησαν με τους γιατρούς, επειδή ανησυχούσαν ότι είχαν προσβληθεί από την τροπική ασθένεια στη Ρουάντα.

Η χώρα της Ανατολικής Αφρικής βιώνει επί του παρόντος ένα ξέσπασμα του θανατηφόρου και εξαιρετικά μεταδοτικού ιού Marburg. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, μέχρι την Κυριακή έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα, ενώ οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό.

Iός Marburg: Η δήλωση του τμήματος κοινωνικών υποθέσεων του Αμβούργου

«Το άτομο, το οποίο εργαζόταν σε νοσοκομείο στη Ρουάντα στο πλαίσιο των ιατρικών του σπουδών, βρέθηκε αρνητικό για τον ιό Marburg χρησιμοποιώντας τεστ PCR», αναφέρεται σε δήλωση του τμήματος κοινωνικών υποθέσεων του Αμβούργου. «Ποτέ δεν είχαν παράπονα ή συμπτώματα που να αντιστοιχούσαν στην ασθένεια».

Προηγούμενες αναφορές είχαν δείξει ότι το ζευγάρι είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης στο τρένο.

«Σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, είχαν δύο επαφές στο νοσοκομείο γύρω στις 25 Σεπτεμβρίου με έναν ασθενή μολυσμένο από τον ιό Marburg, οι οποίες έγιναν με κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό», ανέφερε η αρχή του Αμβούργου.

«Ο συνοδός ήταν επίσης αρνητικός και έχει ήπια συμπτώματα άλλης ασθένειας. Ο συνοδός δεν είχε καμία επαφή με άρρωστα άτομα».

Ο φοιτητής Ιατρικής θα συνεχίσει να παρακολουθείται μέχρι το τέλος της περιόδου επώασης έως και 21 ημερών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ιός Marburg προκαλεί πυρετό με συμπτώματα όπως σπασμούς, αιματηρούς εμετούς και διάρροια και έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 88%, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι άνθρωποι μολύνονται μέσω της επαφής με τα σωματικά υγρά των μολυσμένων θυμάτων.