Η εν ψυχρώ δολοφονία του Ιωνά Καρούση από τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν την περιοχή Γιάφα στο Τελ Αβίβ έχει βυθίσει την Ελληνική κοινότητα στο πένθος.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του στο Ισραήλ, στο μέρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

«Με πολύ πόνο και με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε το πρόωρο χαμό του Ιωνά. Ένας όμορφος άγγελος και αγνός με χρυσή καρδιά», γράφει πάνω στο κηδειόχαρτο του.

Από την άλλη, στην Ελλάδα η σύντροφος του Μαργαρίτα, δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει για να τον αποχαιρετήσει από κοντά.

Συντετριμμένη η σύντροφος του Ιωνά, Μαργαρίτα, δεν μπορεί να κρατήσει τα δάκρια της. Ο πόνος που νιώθει αβάσταχτος. Πέφτει στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων. Δε μπορεί να φύγει από το μυαλό της η στιγμή που έμαθε ότι ο αγαπημένος της Ιωνάς είναι νεκρός.

«Εκείνη τη στιγμή που πήγε η αστυνομία μιλούσα με τους γονείς του και το ακούσαμε την ώρα που το έμαθαν και εκείνοι. Νομίζω το Σάββατο θα γίνει η κηδεία. Μακάρι να γινόταν στην Ελλάδα, κάτω θα γίνει στο Ισραήλ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο είναι πάρα πολύ επικίνδυνα και ιδίως οι συγκεντρώσεις και σε κηδείες και αυτά, που μαζεύονται πολλά άτομα, φοβόμαστε μη γίνει εκ νέου κάτι καινούργιο», ανέφερε στο δελτίο του STAR.

Ιωνάς Καρούσης: Η στιγμή που ο 26χρονος πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών στο Τελ Αβίβ

Παράλληλα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR έφερε στο φως ένα βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή που ο 26χρονος Ιωνάς πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών στο Τελ Αβίβ


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4md3nxtpin5)
«Ο Ίωνας γεννήθηκε στα Ιεροσόλυμα. Εγώ τον ξέρω από μωρό παιδί που ερχότανε με το σχολείο στην εκκλησία. Όλα τα καλά ήταν μέσα σ’ αυτό το παιδί», λέει ο Αναστάσιος Δαμιανός, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας των Ιεροσολύμων.

Επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη για τον Ιωνά

Συγγενείς αλλά και πολλοί φίλοι που είχε ο Ίωνας εδώ στη Θεσσαλονίκη δε μπορούν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ λόγω το συνθηκών για να παρευρεθούν στην κηδεία του και να πουν από κοντά το τελευταίο αντίο. Έτσι θα παραστούν το Σάββατο το μεσημέρι σε επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας.

Κάθε στιγμή που περνάει οι δικοί του άνθρωποι μαθαίνουν λεπτομέρειες για τις συνθήκες που δολοφονήθηκε ο Ιωνάς. Λυγίζουν μπροστά στη βαρβαρότητα που δέχθηκε ο άνθρωπος του. Στις εικόνες η στιγμή που ο Ιωνάς έχει πέσει στο έδαφος από τα πυρά των τρομοκρατών, ο ένας από αυτους έχει στρέψει πάνω του το όπλο και τον πυροβολεί.