Σακούλα με ντομάτες και κόκκινα κρεμμύδια πέταξαν στην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη θέση της Στοκχόλμης αναφορικά με τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Η Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ, μετά την ομιλία της στη Βουλή σχετικά με το γιατί η Σουηδία απείχε από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τις νομικές συνέπειες της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη, επέστρεφε στη θέση της, όταν ξεκίνησε η φασαρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η βουλευτής Αν-Σοφί Αλμ.



Διαδηλωτές πέταξαν μια τσάντα με ντομάτες και κρεμμύδια προς την κατεύθυνση της Στένεργκαρντ, με την τσάντα να «προσγειώνεται» δύο σειρές πίσω της, όπως ανέφερε η ταμπλόιντ Aftonbladet.

Η υπουργός όταν άκουσε τον θόρυβο, έφυγε από την αίθουσα και η συζήτηση διακόπηκε προσωρινά.

Όπως έγραψε σε μήνυμά της στην Aftonbladet, ευχαριστώντας όλους εκείνους που την υποστήριξαν: «Πρέπει να είναι εφικτό να γίνεται μια κοινοβουλευτική συζήτηση χωρίς να μας πετάνε πράγματα. Είναι θεμελιώδες για τη Δημοκρατία».

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον καταδίκασε το περιστατικό αναφέροντας: «Είμαι περήφανος που η Σουηδία έχει μια ικανή υπουργό Εξωτερικών που εκπροσωπεί τη γραμμή της κυβέρνησης στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Κανείς δεν πρέπει να επιτρέπεται να την απειλεί ή να της πετάει αντικείμενα».