Είκοσι από τους 200 βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ κατάφεραν να διαπεράσουν την αεράμυνα της χώρας και είτε να χτυπήσουν είτε να προσγειωθούν κοντά σε τουλάχιστον τρεις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις πληροφοριών, ανέφερε η Washington Post, με βάση την ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων.

Όπως μετέδωσε η Washington Post επαλήθευσε βίντεο που δείχνουν 20 πυραύλους να πλήττουν την αεροπορική βάση Νεβατίμ η οποία βρίσκεται στο νότιο Ισραήλ ενώ τρεις έπληξαν τη βάση Τελ Νοφ στο κεντρικό Ισραήλ. Παράλληλα άλλα βίντεο έδειξαν ότι τουλάχιστον δύο πύραυλοι προσγειώθηκαν κοντά στην έδρα της Μοσάντ στο Γκλιλότ.

Παράληλλα ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε την Τετάρτη ότι κάποιες από τις αεροπορικές της βάσεις του δέχθηκαν πλήγματα κατά τη μαζική επίθεση του Ιράν ωστόσο τόνισε ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στη λειτουργία της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Πάντως οι IDF ξεκαθάρισαν ότι «μετρούν» την αποτελεσματικότητα μιας επίθεσης με βάση το πόση ζημιά προκλήθηκε σε κρίσιμες υποδομές και περιουσιακά στοιχεία, πόσες απώλειες προκλήθηκαν και όχι πόσοι πύραυλοι τελικά εκτοξεύτηκαν σε βάρος της χώρας. «Η αεράμυνα απέτρεψε με επιτυχία τέτοιες ζημιές και μεγάλες απώλειες», ανέφεραν σε σχετική τους ενημέρωση.