O γιος του Έλληνα δισεκατομμυριούχου, Τζον Κατσιματίδη παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Μέγκαν στον Αρχιεπισκοπικό Kαθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στην 74η οδό της Νέας Υόρκης.

Το ζευγάρι κατέφτασε στον ναό μαζί, με τις παράνυμφες, τους παραγαμπρούς και την αδερφή του γαμπρού, Άντρια να τους περιμένουν μπροστά στο ιερό.

2024-10-07_135802























Παντρεύτηκε ο γιος του Έλληνα δισεκατομμυριούχου Τζον Κατσιματίδη


Δίπλα τους στην τελετή στεκόταν η μητέρα της νύφης, Ελίζαμπεθ Μοτζίλο. Το μυστήριο έγινε στα ελληνικά και στα αγγλικά από τον πατέρα Άλεξ Καρλούτσο, νονό του γαμπρού και στενό φίλο της οικογένειας.

Ο ίδιος άλλωστε, είχε τελέσει το γάμο και της Ανθούλας Κατσιματίδη, ηθοποιού και ανιψιάς του Τζον Κατσιματίδη, που είχε γίνει πέρσι στο ναό του Αγίου Νικολάου, στο Ground Zero- ο αδελφός της Ανθούλας Κατσιματίδη, υπενθυμίζεται, ήταν ένα από τα θύματα στους Δίδυμους Πύργους.

Στον ναό της Αγίας Τριάδας είχε παντρευτεί πριν από 36 χρόνια ο Τζον Κασιματίδης τη σύζυγό του, Μάργκο. Ο γάμος έγινε σε στενό κύκλο, καθώς πριν λίγες ημέρες η οικογένεια επέλεξε να κάνει μια ανοιχτή δεξίωση για το γεγονός. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν οι επιχειρηματίες Μάικλ Ψαρρός και Γιάννης Παγιάβλας, καθώς και ο γιατρός Πήτερ Μίχαλος.

4598498
8949849
474657467


Μετά την τελετή, οι καλεσμένοι βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Pierre στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, δίπλα στο Central Park για τη δεξίωση. Ανθισμένα δέντρα που έβγαιναν μέσα από τα τραπέζια και κηροπήγια συμπλήρωναν το εντυπωσιακό σκηνικό που είχε στηθεί με χιλιάδες λευκά λουλούδια.

Αργά το βράδυ, ακολούθησε και ελληνική μουσική, με τους νεόνυμφους να χορεύουν συρτάκι, ενώ στη συνέχεια, έπαιξε το «Ικαριώτικο» του Γιάννη Πάριου με τους καλεσμένους να σηκώνονται για χορό.

Ο 75χρονος Νισύριος, με την περιουσία των 4,3 δισ. δολαρίων, αυξημένη μάλιστα κατά 1,5 δισ. από το 2021, αποτελεί την ενσάρκωση του αμερικάνικου ονείρου στην ελληνική βερσιόν του.

Με τη Red Apple, που στεγάζει δεκάδες εταιρικές οντότητες, κατέκτησε εύκολα τον τίτλο του βασιλιά των σούπερ μάρκετ της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και του πανίσχυρου παίκτη σε ενέργεια και real estate. Με την τελευταία όμως επιχειρηματική κίνησή του, να μπει στην περίφημη νεοαναπτυσσόμενη αγορά των SMR (Small Modular Reactions), επιβεβαιώνει ότι πλέον στοχεύει πολύ πιο ψηλά. Ο πρώτος ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας που μπαίνει στην αγορά της πυρηνικής ενέργειας μετέχει πλέον στο κλαμπ των ελάχιστων ιδιωτών παραγωγών της παγκοσμίως.

Το πώς ο Τζον Κατσιματίδης έγινε επιχειρηματίας είναι συναρπαστικό από μόνο του. Το Ελληνόπουλο από τη Νίσυρο έμαθε αγγλικά από μια τηλεόραση 6 ιντσών, όπως λέει με υπερηφάνεια η κόρη του Αντρια. Τελειώνοντας το 1966 με πολύ καλή επίδοση το Λύκειο Brooklyn Tech HS, ήθελε να περάσει το καλοκαίρι, όπως θα έκανε κάθε έφηβος, κάνοντας διακοπές. Αλλά η μοίρα στο πρόσωπο της μητέρας του, Δέσποινας, είχε άλλα σχέδια. Τον έστειλε σε ένα μπακάλικο της γειτονιάς να δουλέψει για να βγάζει το χαρτζιλίκι του. Ηταν η κρίσιμη επιλογή από την οποία προέκυψε ο «Μr. 4,3 billions».




Ο ίδιος το αναλύει εκτενώς στα απομνημονεύματά του με τον εύγλωττο τίτλο: «How Far Do You Want to Go? Lessons from a Common-Sense Billionaire» (Πόσο μακριά θέλεις να πας; Μαθήματα από έναν κοινής λογικής δισεκατομμυριούχο). Εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αλλά παρέμενε αβέβαιος για το τι πραγματικά ήθελε να κάνει στη ζωή του. Λίγο πριν από την αποφοίτησή του έκανε το αδιανόητο εγκαταλείποντας τη φημισμένη σχολή για να συνεργαστεί με τον... ξάδερφο Τόνι, εκείνον που τον είχε προσλάβει στο παντοπωλείο. Ελληνας μετανάστης κι αυτός, συνέταιρος στο μαγαζί με τον θείο του Νικ.

Ο Τόνι προσέφερε το μερίδιό του στον Κατσιματίδη χωρίς προκαταβολή, αλλά με μηνιαίες αποπληρωμές 1.000 δολαρίων. «Σε στείλαμε στο Πανεπιστήμιο για να γίνεις χαμάλης;» ήταν η αντίδραση του πατέρα του, πρώην απλού φαροφύλακα και στη Νέα Υόρκη σερβιτόρου. Πίκρα και για τη μητέρα του, που πίστευε ότι ο γιος της πετούσε στα σκουπίδια την εκπαίδευσή του. Το πείσμα του νεαρού Τζον, όμως, επικράτησε: «Γιατί να εργάζομαι για κάποιον άλλον, όταν θα μπορούσα να έχω τη δική μου επιχείρηση; Αυτή δεν είναι η ουσία του αμερικάνικου ονείρου;». Πού να βρεθεί αντίλογος πια...

Πέρυσι πρότεινε στα αφεντικά της πασίγνωστης Warner Bros. Discovery, που κατέχει το CNN, την εξαγορά του καναλιού. Ο σκοπός του ήταν διττός. Και ξεκάθαρος. Ηθελε να συνδυάσει business και χόμπι. Θέλει το CNN επειδή πιστεύει ότι μπορεί και πρέπει να κρατηθεί στην κορυφή της διεθνούς τηλεοπτικής ενημέρωσης, επειδή εκτιμά πως επενδυτικά θα είναι μια σοφή κίνηση, αλλά και επειδή θέλει να κάνει το... κέφι του. Δηλαδή; Να έχει ένα δικό του talk show όπου θα φιλοξενεί κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, της οικονομίας και των επιχειρήσεων των ΗΠΑ και όχι μόνο.