"Σκοτώσαμε τον Χασάν Νασράλα και τον διάδοχό του Χασέμ Σαφιεντίν" ανακοίνωσε επισήμως πριν από λίγο ο Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Νετανιάχου απευθύνεται στους Λιβανέζους, καλώντας τους να εγκαταλείψουν τη Χεζμπολάχ.

Nετανιάχου: Η Χεζμπολάχ δεν ήταν τόσο αδύναμη εδώ και πολλά χρόνια

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ζήτησε από «χριστιανούς, σιίτες και σουνίτες» να ξεσηκωθούν κατά της Χεζμπολάχ που καταρρέει υπό το βάρος των Ισραηλινών χτυπημάτων και να πάρουν πίσω τη χώρα τους.

Ο Νετανιάχου αφού έκανε μία αναδρομή στο μεγαλείο και την ομορφία, όπως είπε της χώρας την δεκαετία του 70 υπεραμύνθηκε των επιθέσεων του Ισραήλ σημειώνοντας πως ο Λίβανος έχει «μετατραπεί σε βάση του Ιράν». «Η Χεζμπολάχ αδιαφορεί για τους αμάχους» είπε και ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ θα συνεχίσει καθώς έχει «δικαίωμα να αμυνθεί και δικαίωμα να κερδίσει».

Ο Νετανιάχου, στο 3,5 λεπτών μήνυμά του, ουσιαστικά επιβεβαίωσε και τον θάνατο του διαδόχου του Νασράλα, Χασέμ Σιαφεντίν, για τον οποίο η φιλοιρανική οργάνωση δεν έχει εδώ και τρεις ημέρες δώσει την παραμικρή λεπτομέρεια.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είχε δηλώσει πως ο Σιαφεντίν είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκρός.


Iσραήλ: Στοχευμένες επιθέσεις κατά οχυρών της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε ο IDF

Στοχευμένες επιχειρήσεις της 98ης Μεραρχίας εναντίον οχυρών της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων στον νότιο Λίβανο ανακοίνωσαν νωρίτερα την Τρίτη οι IDF. Εκατοντάδες τρομοκράτες εξοντώθηκαν, υπόγειες υποδομές καταστράφηκαν και εκατοντάδες όπλα εντοπίστηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, ενώ το Τελ Αβίβ φέρεται αποφασισμένο να συνεχίσει και να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο νότο.

«Η 98η Μεραρχία, συμπεριλαμβανομένης της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, της Ταξιαρχίας Καταδρομών, της 7ης Ταξιαρχίας και στρατιωτών από τη Μονάδα Γιαχαλόμ, πραγματοποιούν περιορισμένες στοχευμένες επιδρομές εναντίον οχυρών τρομοκρατών της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ στο νότιο Λίβανο» σημειώνεται.