Αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή βρίσκεται ο Έντι Ράμα στην Αλβανία. Χιλιάδες υποστηρικτές του Σαλί Μπερίσα και της αντιπολίτευσης, βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του Πρωθυπουργού της χώρας και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδία μάχης, ενώ στις συμπλοκές τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί και τρείς πολίτες.

Αλβανία: Χιλιάδες υποστηρικτές του Μπερίσα βγήκαν στους δρόμους

Οι κινητοποιήσεις έγιναν σε συνέχεια των αντιδράσεων της περασμένης εβδομάδας από το Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Μπερίσα, για την καταδίκη σε φυλάκιση βουλευτή του με την κατηγορία της συκοφαντίας.



Οι Δημοκρατικοί ζητούν επίσης την απελευθέρωση του Μπερίσα, ο οποίος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπό το βάρος έρευνας για φερόμενη διαφθορά.

«Πρέπει (ο Έντι Ράμα) να παραδοθεί. Πρέπει να παραιτηθεί. Πρέπει να φύγει. Να πάει φυλακή ισόβια» δηλώνει διαδηλωτής.

alvania-diadilotis

Στόχος των διαδηλωτών ήταν το Δημαρχείο της αλβανικής πρωτεύουσας, το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και το Κοινοβούλιο. Χίλιοι αστυνομικοί κατέβηκαν στους δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας για να τους αντιμετωπίσουν και συγκρούστηκαν μαζί τους. Δέκα από αυτούς τραυματίστηκαν όπως και τρεις πολίτες.



«Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε κατά της φυλάκισης του ηγέτη της αντιπολίτευσης (Σαλί Μπερίσα) και ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης απλώς επειδή αποδοκίμασαν τα εγκλήματα και τη διαφθορά της κυβέρνησης. Τη διαφθορά στην πιο διεφθαρμένη χώρα της ηπείρου» τόνισε άλλος διαδηλωτής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4qm54ty6f6h)

Οι οπαδοί του Μπερίσα θέλησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από τα γραφεία του Πρωθυπουργού της χώρας. Άλλοι έβαλαν φωτιά και σε κάδους απορριμάτων ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού.

Πριν από οκτώ ημέρες μέλη της αντιπολίτευσης έβαλαν φωτιά σε καθίσματα του κοινοβουλίου διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη ενός συναδέλφου τους της αντιπολίτευσης.