Ο τυφώνας Μίλτον αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ημέρες τη Φλόριντα, με τέσσερις επιστήμονες να πετούν με αεροσκάφος του National Oceanic and Atmospheric Administration Aircraft Operations Center κοντά στον κυκλώνα κατηγορίας 5, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την πορεία του.

Σύμφωνα με το ΝΟΑΑ, το αεροπλάνο Lockheed WP-3D Orion με την ονομασία Miss Pigy πέταξε κοντά στον κυκλώνα και η πτήση ήταν γεμάτη αναταράξεις. Στο βίντεο φαίνεται ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Τομ Μπράνιγκαν να κάθεται μπροστά σε ειδικά μηχανήματα, ενώ το αεροσκάφος ταρακουνιέται βίαια.


Λίγα δευτερόλεπτα μετά οι αναταράξεις γίνονται ακόμα πιο έντονες, με αντικείμενα να πέφτουν στο πάτωμα του αεροσκάφους.

«Ω γαμώτο, μπορείς να μου πιάσεις γρήγορα το τηλέφωνο και το πορτοφόλι μου;» ακούγεται να λέει ο Μπράνιγκαν ο οποίος κλείνει το βίντεο λέγοντας «Θεέ μου» και στρέφει την κάμερα στο παράθυρο, για να δείξει ότι το αεροπλάνο μετακινήθηκε σε ασφαλέστερο σημείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΝΟΑΑ, τέτοιες αποστολές είναι απαραίτητες, καθώς οι επιστήμονες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν με διαφορετικό τρόπο τα απαραίτητα στοιχεία για τους μετεωρολόγους. Όπως πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα πήγαμε έναν μετεωρολογικό σταθμό στον καιρό».