Ώρα με την ώρα ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει απειλητικά την ακτή του Κόλπου της Φλόριντα. Οι κάτοικοι, οχυρώνουν τις περιουσίες τους με σακιά άμμου, για να σώσουν ό,τι μπορούν από την επέλαση της «χειρότερης καταιγίδας του αιώνα». Ανάμεσά τους και οι συγγενείς του Δημήτρη Α., λίγο πριν εγκαταλείψουν το σπίτι τους στο Bradenton μαζί με πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους που έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν.

Η οικογένεια ετοιμάζεται να εκκενώσει το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) ώστε να προλάβει τον τυφώνα, που θα χτυπήσει το βράδυ έως τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο φόβος είναι ότι τα σπίτια τους θα χαθούν μέσα στη δίνη της καταστροφής. «Φοβούνται ότι από αύριο θα είναι άστεγοι. Μόλις ξημερώσει θα πάρουν μαζί τους τα απολύτως απαραίτητα και κάποια φαγώσιμα και θα φύγουν», περιγράφει στο Τhesstoday.gr ο Δημήτρης Α.

ellines_tifonas_milton_florida1

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες, τα μέλη της οικογένειας του Δημήτρη ετοίμαζαν αναχώματα για να προστατέψουν τα σπίτια τους. Μόλις δύο εβδομάδες από τον φονικό τυφώνα Ηelene, οι κάτοικοι της Φλόριντα έρχονται αντιμέτωποι με τον ίδιο εφιάλτη.

ellines_tifonas_milton_florida2

Συντονισμένα, τοποθετούν σακιά με άμμο για να εμποδίσουν τον τεράστιο όγκο νερού να καταπιεί τα σπίτια τους, λίγο πριν εγκαταλείψουν.

ellines_tifonas_milton_florida3

Υπάρχουν ωστόσο και αυτοί που αρνούνται να φύγουν, παρά τις προειδοποιήσεις πως «όποιος μείνει, θα πεθάνει».

«Όσοι έχουν πιο καλά φτιαγμένα σπίτια, θα μείνουν, όμως οι Αρχές συνιστούν να φύγουν. Άλλοι συγγενείς μας κινούνται στο Ορλάντο, είναι λίγο βορειότερα, θα χτυπήσει με λιγότερη ένταση εκεί. Ο τυφώνας Μίλτον κινείται προς την Τάμπα κι έχει κατέβει λίγο νοτιότερα στο Βradenton, όπου είναι οι δικοί μου», διηγείται.


«Η πισίνα έγινε ένα με τη θάλασσα»

ellines_tifonas_milton_florida4

Οι άγριες διαθέσεις του τυφώνα είναι εμφανείς ήδη από νωρίς, καθώς οι πλημμύρες έχουν καταπιεί την πισίνα της οικογένειας. «Πλέον έχει γίνει ένα με τη θάλασσα», σημειώνει ο Δημήτρης Α.

Η οικογένεια θα μείνει σε καταφύγιο δημόσιου κτηρίου, μέχρι να ολοκληρωθεί η επέλαση του τυφώνα. «Είναι κτήριο γερής κατασκευής με ρεύμα και ό,τι άλλο χρειαστούν. Πιστεύουν πως θα έχουν ασφάλεια εκεί, όμως φοβούνται ότι τα σπίτια τους θα πάθουν ζημιές. Άλλοι θα μείνουν σε κλειστά γήπεδα, ή σε πόλεις στα βόρεια», αναφέρει.

Πηγή: thesstoday.gr