Εκατομμύρια άνθρωποι στη Φλόριντα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να χτυπήσει ο τυφώνας Μίλτον. Ουρές χιλιομέτρων στους αυτοκινητόδρομους μετά τις εντολές εκκένωσης. Περιμένουν πάνω από τρία μέτρα ύψος νερού, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν ότι «όποιος δεν φύγει, θα πεθάνει».

Στην τρομακτική πορεία του κυκλώνα Μίλτον βρέθηκε ο καπετάνιος ενός ελληνικού γκαζάδικου την ώρα που άνεμοι σάρωναν με 230 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι σειρήνες των περιπολικών αντηχούν στις άδειες γειτονιές. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκκενώνουν την πολιτεία της Φλόριντα. Ο χειρότερος κυκλώνας των τελευταίων 100 ετών αναμένεται να χτυπήσει την περιοχή με πρωτοφανή αγριότητα. Ανάμεσα σε όσους εκκενώνουν την περιοχή είναι και Έλληνες.

Τυφώνας Μίλτον: Έλληνας περιγράφει τις δραματικές στιγμές στη Φλόριντα

«Άρχισε η βροχή και περιμένουμε τώρα κατηγορία 3 με νερά 10 με 15 πόδια, κοντά στη θάλασσα. Απίστευτο. Πρώτη φορά. Φύγαμε με αυτοκίνητο και πήγαμε στην Ατλάντα. Μας παίρνει επτά ώρες να οδηγήσουμε, αλλά αυτή τη φορά 12,5 με τα αυτοκίνητα που ήταν στον δρόμο», λέει ο Κωνσταντίνος Θεόφιλος -κάτοικος της Φλόριντα- στο STAR.

Όσοι μένουν πίσω οχυρώνονται. Δημιουργούν αναχώματα και προμηθεύονται τροφή. Τα σούπερ μάρκετ άδειασαν.

Κάτοικοι Τάμπα: "Είμαστε τρομοκρατημένοι"

Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR μίλησαν, επίσης, Έλληνες κάτοικοι της περιοχής της Τάμπα, εκεί που υπάρχει και μεγάλη ελληνική παροικία στην πόλη Tarpon Springs.

Η ανησυχία αυτή τη στιγμή για τον κόσμο που δεν έχει εγκαταλείψει ήδη τα σπίτια του εστιάζεται στο γεγονός ότι η στάθμη του νερού αναμένεται να ανεβεί απειλητικά και αυτό σε συνδυασμό με τους ανέμους που θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν τα 230 χιλιόμετρα την ώρα είναι ένα θανατηφόρο κοκτέιλ.

Έλληνας που μίλησε στο STAR είπε ότι αποφάσισε να μείνει στο σπίτι του, ένα σπίτι νέας κατασκευής, ανθεκτικό όμως.

Όταν μιλάμε για τέτοιες καιρικές συνθήκες είναι άγνωστο το πώς θα ανταποκριθούν κτίρια και κατασκευές. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης περιμένοντας τον «τυφώνα του αιώνα» -όπως οι αρχές ονομάζουν τον «Μίλτον»- είναι και το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ακυρώνει τα προγραμματισμένα ταξίδια του σε Γερμανία και Αγκόλα, προκειμένου να παραμείνει στον Λευκό Οίκο, όπου έχει στηθεί ομάδα συντονισμού που παρακολουθεί την πορεία του τυφώνα.

ΗΠΑ: Ελληνίδα εκκενώνει με την οικογένειά της τη Φλόριντα ενόψει του τυφώνα "Μίλτον" - "Είμαστε από τους τελευταίους που φεύγουμε"

Oι κάτοικοι στη Φλόριντα των ΗΠΑ βιώνουν τον απόλυτο τρόμο, καθώς ο τυφώνας «Milton» αναμένεται σε λίγες ώρες να σαρώσει τα πάντα στην περιοχή.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ανέμους που θα αγγίζουν ακόμη και τα 350 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το ύψος του νερού θα αγγίξει τα 5 μέτρα, πάνω από τα οποία θα δημιουργηθούν κύματα ύψους 3 μέτρων.

Οι κάτοικοι της Τάμπα εγκαταλείπουν την πόλη τους καθώς η ανακοίνωση των Αρχών σε δραματικούς τόνους ήταν «όποιος παραμείνει, θα πεθάνει».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4rf3yv24pn5)

HΠΑ: "Οι άνεμοι θα ισοπεδώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους", λέει Ελληνίδα κάτοικος της Φλόριντα

Η Ελληνίδα κάτοικος και δημοσιογράφος Γιώτα Αργυροπούλου-Φραγκέδη είναι μία από τους πολλούς κατοίκους της Φλόριντα που εκκενώνει με την οικογένειά της την περιοχή λόγω του απερχόμενου τυφώνα.

Η Γιώτα Αργυροπούλου-Φραγκέδη έστειλε πλάνα στο Live News για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Μιλώντας στην εκπομπή είπε: «Είμαστε από τους τελευταίους που φεύγουμε. Ήδη από τον προηγούμενο τυφώνα έχουμε μεγάλες καταστροφές. Η βροχή και ο αέρας έχουν ξεκινήσει από το πρωί. Στην περιοχή της Τάμπα υπάρχουν 40.000 μόνιμοι Έλληνες κάτοικοι.

100.000 Έλληνες βρίσκονται σε όλη τη Φλόριντα. Ο τυφώνας αυτός είναι σε πολύ μεγάλη ένταση και ανησυχούμε πολύ γιατί όταν έρθει στη στεριά, οι άνεμοι θα ισοπεδώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Έχουν μείνει γνωστοί μου πίσω. Θα πάνε σε καταφύγια. Όλοι οι Έλληνες είναι σε απελπισία. Είναι ο δεύτερος τυφώνας μέσα σε 15 ημέρες, δεν ξέρω πώς θα το αντέξουμε
».