Η NASA δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Γιουκατάν.

Τη στιγμή που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, ο τυφώνας βρισκόταν στην κατηγορία 5, ενώ οι αρχές της πολιτείας Γιουκατάν στο Μεξικό ανέφεραν μικρές ζημιές από τον Μίλτον.

Γραμμές ηλεκτροδότησης, φώτα στον δρόμο και δέντρα έπεσαν κοντά στην ακτή, ενώ κάποιες μικρές κατασκευές με ψάθινες στέγες καταστράφηκαν, δήλωσε ο κυβερνήτης του Γιουκατάν. Δεν ανέφερε θανάτους ή τραυματισμούς.

ΗΠΑ: Δορυφορικές εικόνες της NASA δείχνουν τον τυφώνα Μίλτον να "σκεπάζει" το Μεξικό




ΗΠΑ: Σε κόκκινο συναγερμό η Φλόριντα

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα του τυφώνα Μίλτον από την κομητεία Χέντρι που δημοσίευσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Φλόριντα, κάνοντας έκκληση στους κατοίκους να βρουν άμεσα καταφύγιο, καθώς ο τυφώνας έφτασε ήδη στο έδαφος της αμερικανικής πολιτείας.

Σε εξέλιξη επικίνδυνος ανεμοστρόβιλος στο έδαφος αναζητείστε καταφύγιο» λέει το έκτακτο μήνυμα της Μετεωρολογικής υπηρεσίας.



Οι αξιωματούχοι της κομητείας Χέντρι κήρυξαν Τοπική Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης (LSE) σε ισχύ ήδη από τις 5:00 μ.μ (τοπική ώρα) την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, για τις πιθανές επιπτώσεις του τυφώνα Μίλτον.

Εκατοντάδες χιλιάδες εκκενώνουν την πολιτεία της Φλόριντα, η οποία αναμένει τον πρωτοφανούς αγριότητας -τον χειρότερο των τελευταίων 100 ετών- τυφώνα: οι Αρχές περιμένουν ότι όταν θα φτάσει στην κορύφωσή του, οι άνεμοι θα κινούνται μεταξύ των 280, ενδεχομένως και ως των 350 χλμ/ώρα, ενώ το νερό θα ξεπερνά σε ύψος τα 3 μέτρα.
Εκατομμύρια άνθρωποι κατά μήκος της ακτογραμμής άνω των 483 χιλιομέτρων έχουν λάβει εντολές να απομακρυνθούν και οι αρχές εξέδωσαν ολοένα και πιο επείγουσες προειδοποιήσεις σήμερα το πρωί, καθώς πλησιάζουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.