Ο τυφώνας Μίλτον οδεύει με άγριες διαθέσεις (κατηγορία 5) προς τη Φλόριντα και οι ΗΠΑ έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πρόκειται για τον χειρότερο τυφώνα των τελευταίων 100 ετών που θα αντιμετωπίσει η Φλόριντα, αν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα.

Τυφώνας Μίλτον: Έλληνας καπετάνιος αντιμετώπισε την καταιγίδα στον κόλπο του Μεξικού

Η σελίδα meteo24news, ανέβασε βίντεο ενός καπετάνιου ελληνικού γκαζάδικου, όταν το πλοίο του βρέθηκε στο επίκεντρο του τυφώνα Μίλτον. Ο καπετάνιος έζησε μέσα από το πλοίο στο οποίο εργάζεται τον απόλυτο τρόμο, καθώς οι άνεμοι στον ωκεανό έφταναν τα 230 χλμ την ώρα.

Το γκαζάδικο, το οποίο είχε φορτώσει βενζίνη από το Χιούστον με προορισμό το Προγκρέσο του Μεξικού, παρασύρθηκε στην καταστροφική πορεία του τυφώνα που έφτασε σε ταχύτητες ανέμων από 140 έως 230 χλμ./ώρα, προκαλώντας πανικό στο πλήρωμα και μερικές υλικές ζημιές στο σκάφος.




Το βίντεο που τράβηξε ο καπετάνιος μέσα από τη γέφυρα του πλοίου αποτυπώνει τη σφοδρότητα του τυφώνα, με την αγριότητα των ανέμων και την ένταση της βροχής να δημιουργούν ένα τρομακτικό σκηνικό, ενδεικτικό της μάχης που έδωσε το πλήρωμα με τα φυσικά στοιχεία.