Μπορεί εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Φλόριντα να έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους εξαιτίας του τυφώνα Μίλτον, ωστόσο το ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο συγκέντρωσε η υπόθεση του «υπολοχαγού Νταν» που αρνήθηκε να φύγει από το σκάφος του ενώ αναμενόταν ο τυφώνας Μίλτον.

Ο λόγος για τον Τζο Μαλινόφκσι, που έγινε γνωστός ως «υπολοχαγός Νταν», παρατσούκλι από την ταινία «Forrest Gump». Ο άνδρας, που έχει ένα ακρωτηριασμένο πόδι στο γόνατο, ζει σε ένα 6μετρο ιστιοφόρο που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του κόλπου της Τάμπα και παρά τις εκκλήσεις των Αρχών αρνούνταν να εγκαταλείψει το σκάφος του.

«Με προστατεύει ο Θεός» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «το νερό θα έρθει, θα ανέβει. Αν είσαι στην ξηρά, θα πλημμυρίσεις. Κινδυνεύεις να πνιγείς. Εγώ είμαι σε ένα σκάφος, οπότε το σκάφος ανεβαίνει με το νερό… είναι πραγματικά το πιο ασφαλές μέρος να βρίσκεσαι, πάνω στο σκάφος μου».

Μάλιστα, η επιμονή του να μείνει στο σκάφος είχε προκαλέσει την αντίδραση της δήμαρχου της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ και άλλων αρμόδιων αρχών οι οποίοι έκαναν έκκληση να σπεύσει σε ασφαλές καταφύγιο.

Τα βίντεο με τον «υπολοχαγό Νταν» στο TikTok έχουν εκατομμύρια views, ενώ υπάρχει και ένας λογαριασμός που έχουν ανοίξει στο όνομά του άνθρωποι που τον γνωρίζουν στην περιοχή, στον οποίο μέσα σε τρεις ώρες είχαν συγκεντρωθεί ηλεκτρονικά αρκετές χιλιάδες δολάρια.

*Διαβάστε ακόμα: Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες της Φλόριντα: "Αν είσαι κοντά στη θάλασσα, δεν θα σε βρουν" - "Τραντάζεται το σπίτι, γίνεται κατακλυσμός"



Φλόριντα: Έψαχναν τον «υπολοχαγό Νταν» που αρνούνταν να εγκαταλείψει το σκάφος του

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε δημοσιογράφος νωρίτερα σήμερα, το σκάφος του είναι ακόμα δεμένο στην αποβάθρα και ο ίδιος κοιμόταν.

Σε σημερινά βίντεο φαίνεται πως ο Νταν την γλίτωσε από το πέρασμα του τυφώνα. Πολίτες τον επισκέφτηκαν για να δουν αν είναι καλά. Ο άνδρας επιβεβαίωσε πως δεν έπαθε το παραμικρό και πέρασε τη νύχτα χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Δείτε βίντεο




Και άλλος δημοσιογράφος τον επισκέφθηκε μερικές ώρες αργότερα και διαπίστωσε ότι είναι καλά.


Η δήμαρχος της Τάμπα ισχυρίστηκε ότι πήγε στα καταφύγιο

Σύμφωνα με τη New York Post, πάντως, η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία της Τάμπα «μόλις έσωσε τον υπολοχαγό Νταν» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης . «Έχει διασωθεί και τώρα βρίσκεται επίσης σε καταφύγιο. Εάν καταφέρουμε να πείσουμε τον υπολοχαγό Dan να πάει σε ένα καταφύγιο, μπορούμε να πείσουμε οποιονδήποτε να το κάνει αυτό», είχε πει στους δημοσιογράφους. Λίγες στιγμές αργότερα ωστόσο, ο «υπολοχαγός Νταν» εντοπίστηκε στο μικρό του ιστιοφόρο στον κόλπο της Τάμπα.

«Ξέρω ότι η δήμαρχος της Τάμπα μόλις είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο υπολοχαγός Νταν πήγε σε ένα καταφύγιο. Δεν το έκανε, στέκομαι εδώ», έγραψε ο ανταποκριτής του NewsNation, Μπράιαν Έντιν, σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα και δημοσίευσε μία φωτογραφία του Μαλινόφσκι να βγάζει το κεφάλι του από την καμπίνα του ιστιοφόρου του.


Στη συνέχεια ο ίδιος δημοσιογράφος ξαναεπισκέφθηκε τον υπολοχαγό Νταν για να δει αν είναι καλά.



Καθώς ο τυφώνας Μίλτον περνούσε από την Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ, ο Μαλινόφσκι συμμετείχε και σε ένα live με TikTokers, ένας από τους οποίους ξεκίνησε μια καμπάνια GoFundMe για τον υπολοχαγό Νταν. «Ο Νταν είναι ακόμα ζωντανός, παιδιά. Ο Νταν είναι ζωντανός», είπε ο TikToker. «Ο δήμαρχος της Τάμπα είπε ότι έφυγε, αλλά δεν έφυγε. Είναι ακόμα στο σκάφος», συνέχισε.