Ο Milton είναι πιθανώς ο ισχυρότερος τυφώνας που πλήττει την περιοχή του Κόλπου της Τάμπα εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, δημιουργώντας ένα απειλητικό για τη ζωή ωκεάνιο κύμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε 10 έως 15 πόδια νερού σε ορισμένες περιοχές και σε εκτεταμένες ζημιές.

Μια από τις πλέον πολυπληθείς Ελληνικές παροικίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται στη Φλόριντα και στην περιοχή γύρω από την Τάμπα.

Έλληνες κάτοικοι μιλούν στην εκπομπή Live News για το ισοπεδωτικό πέρασμα του τυφώνα και πώς το έζησαν.

«Έχουμε κλείσει τα παράθυρα, έχουμε βάλει μαξιλάρια και αλουμίνια στα παράθυρα για να μην τα σπάσουν. Βρέχει και έχει πολύ αέρα. Ο κόσμος έχει ετοιμαστεί και όλοι βοηθάνε ο ένας τον άλλον. Τώρα περιμένουμε. Θα μείνουμε εδώ», είπε η κάτοικος.

«Είναι όλα κλειστά, δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό. 5 πολιτείες έχουν εκκενωθεί τελείως, ετοιμάζομαι να φύγω και εγώ. Είναι όλα κλειστά και οι περισσότεροι έχουν αδειάσει. Χθες έβγαλα τον άντρα μου από το νοσοκομείο γατί το αδειάσανε για τι ήταν κοντά στη θάλασσα το νοσοκομείο», είπε μία ακόμα Ελληνίδα κάτοικος.

Τυφώνας "Milton": Οδοιπορικό Ελλήνων κατοίκων στην πλημμυρισμένη περιοχή της Φλόριντα

Το ζευγάρι των Ελλήνων που παρέμειναν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια του τυφώνα έκαναν οδοιπορικό στη γειτονία τους κατά τη διάρκεια της σύνδεσής τους με την εκπομπή LIVE NEWS, αποτυπώνοντας τα όσα άφησε πίσω του ο «Milton».

«Η κατάσταση ήταν τραγική χθες με πολύ αέρα και βροχή. Έχουν βγει τα νερά έξω. Εμείς είμαστε τυχεροί, μόνο μία αποθήκη πλημμύρισε και οι φράχτες. Εδώ είμαστε γύρω στα 100 σπίτια. Εμείς ήμασταν σε ζώνη Ε και δεν θα μας χτύπαγε τόσο άσχημα αλλά τελικά μας χτύπησε», είπαν.