Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ αναμένεται να συνεδριάσει απόψε το βράδυ, την ώρα που τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι υπουργοί θα κληθούν να υπογράψουν σχετικά με την «απάντηση» στην πυραυλική επίθεση του Ιράν.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενες συνεδριάσεις το συμβούλιο ασφαλείας κλήθηκε να παράσχει εξουσιοδότηση στον Νετανιάχου και τον Γκάλαντ προκειμένου να λάβουν οι ίδιοι την απόφαση βάσει διαβουλεύσεων με τους υπόλοιπους αξιωματούχους ασφαλείας για τα χτυπήματα στο πεδίο.

Χθες Τετάρτη, οι Times of Israel μετέδωσαν ότι κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης ασφαλείας στο στρατιωτικό αρχηγείο «Kirya» στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατέληξε σε σημαντικές αποφάσεις - μαζί με τους κορυφαίους υπουργούς του, αξιωματούχους ασφαλείας και στρατιωτικούς αξιωματούχους - σχετικά με την επικείμενη επίθεση στο Ιράν.

Η εφημερίδα ανέφερε, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, πως στο επίκεντρο βρίσκονται οι ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει. Σύμφωνα με αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε «μια αποφασιστική συζήτηση για το ιρανικό ζήτημα».