Ενεργά στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις για την κούρσα των αμερικών εκλογών εντάσσεται το μεγαλύτερο «όπλο» των Δημοκρατικών, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να διαδραματίσει έντονο ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της για το υπόλοιπο των εμφανίσεων της

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα πραγματοποιήσει την πρώτη εμφάνιση του στην πολιτεία «κλειδί» της Πενσιλβάνια για να στηρίξει την Κάμαλα Χάρις στον αγώνα της για τις εκλογές. Το επιτελείο της υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ αποφάσισε να «εκμεταλλευθεί» μία από τις δημοφιλείς προσωπικότητες των Δημοκρατικών τον τελευταίο μήνα πριν από τις κάλπες, ελπίζοντας με την παρουσία του στις εμφανίσεις της Κάμαλα Χάρις να κερδίσει προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Από το απέναντι στρατόπεδο, ο υποψήφιος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανού κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ είχε πραγματοποιήσει ομιλία την Τετάρτη στην Πενσιλβάνια, όπου είχε ήδη συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να τον στηρίξει, ενώ σήμερα, Πέμπτη (10.10) θα μεταβεί σε άλλη πολιτεία «κλειδί», το Μίσιγκαν, και συγκεκριμένα στο Ντιτρόιτ, την πρωτεύουσα της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η Χάρις έχει προγραμματίσει να μιλήσει την Πέμπτη στην άλλη άκρη των ΗΠΑ, στη Νεβάδα.

Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι η αντιπρόεδρος θα ενημερώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για την πορεία και τις επιπτώσεις του κυκλώνα Μίλτον στη Φλόριντα και εκτιμάται ότι θα είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους των τελευταίων ετών.

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα ετοιμάζει περιοδεία σε πολιτείες «κλειδιά»

Ο Ομπάμα, πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, εντάσσεται στην προεκλογική προσπάθεια της Χάρις σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς κάποιοι ψηφοφόροι έχουν αρχίσει να ψηφίζουν μέσω επιστολικής ψήφου.

Μετά την Πενσιλβάνια ο Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στις άλλες έξι αμφίρροπες πολιτείες, οι οποίες αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Τον Αύγουστο, στη διάρκεια του συνεδρίου των Δημοκρατικών, ο 63χρονος πρώην πρόεδρος παρουσίασε τη Χάρις – κόρη μιας Ινδής και ενός Τζαμαϊκανού-- ως διάδοχό του. Επανέφερε μάλιστα το σύνθημα της δικής του προεκλογικής εκστρατείας του 2008, το «Yes we can», προσαρμοσμένο στη Χάρις ως «Yes she can».

«Η Κάμαλα Χάρις είναι έτοιμη για τη δουλειά. Είναι κάποια που πέρασε όλη τη ζωή της να δίνει μάχες για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να ακουστούν, είχε τονίσει. Όμως είχε επίσης προειδοποιήσει ότι θα είναι μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.

Χθες δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Κουινίπιακ έδειξε ότι ο Τραμπ έχει σημειώσει κέρδη σε τρεις από τις αμφίρροπες πολιτείες: το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και την Πενσιλβάνια. Ο Ρεπουμπλικάνος εμφανίζεται να προηγείται της Χάρις στις δύο πρώτες πολιτείες, όμως η Δημοκρατική διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα στην Πενσιλβάνια.