Επικαλούμενο ιρανικές πηγές το Sky News αναφέρει ότι ο Ισμαήλ Καανί, διοικητής της Δύναμης Quds των Φρουρών της Επανάστασης (IRCG), υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια ανάκρισης από τα αρμόδια όργανα της οργάνωσης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Καανί ερευνάται για υποψίες ότι συνεργάστηκε με το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί στο βρετανικό μέσο ενημέρωσης «Middle East Eye» από πηγές ότι ο Καανί βγήκε αλώβητος από την ισραηλινή επίθεση στην Νταχίγια της Βηρυτού την προηγούμενη εβδομάδα και βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο Ιράν.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε, επικαλούμενο πηγές στην Τεχεράνη, τη Βηρυτό και τη Βαγδάτη ότι οι Φρουροί της Επανάστασης ξεκίνησαν έρευνα μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν πώς το Ισραήλ κατάφερε να διεισδύσει στην ανώτερη ηγεσία της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το Middle East Eye, οι IRGC υποψιάζονται πως υπάρχει ισραηλινή «διείσδυση», κυρίως σε στελέχη που δραστηριοποιούνται στον Λίβανο. Μάλιστα η έρευνα επικεντρώνεται και στις κινήσεις του ταξίαρχου Αμπάς Νιλφορουσάν, που σκοτώθηκε στο πλευρό του Νασράλα.

Πηγές κοντά στη Χεζμπολάχ πιστεύουν ότι η παραβίαση της ασφάλειας είναι «100% ιρανική».