Με αγωνία παρακολουθούν όλοι να δουν τι άφησε πίσω του ο τυφώνας Μίλτον καθώς φαίνεται πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Φλόριντα έχει περάσει.

Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί περιουσίες, εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα φανούν και οι υλικές ζημιές και θα αρχίσει το δύσκολο έργο των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών της πολιτείας της Φλόριντα να εκκενώσουν τα σπίτια τους λόγω του κινδύνου. Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιοι που αποφάσισαν να μην το κάνουν, και τώρα, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να τσεκάρουν πώς είναι στην υγεία τους.

Μεταξύ αυτών, ο «υπολοχαγός Νταν», ο οποίος αρνιόταν να εγκαταλείψει το σκάφος του, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Τάμπα. Ευτυχώς, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι καλά στην υγεία του.

Γιατί αυτό το ζευγάρι αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη φάρμα του

Ένα άλλο ζευγάρι που κίνησε το ενδιαφέρον του κοινού ήταν αυτό του Ρικ Μπας και της Σάρα Γουέλντον, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες της φάρμας «Our Simple Homestead», στο Κλέρμοντ της Φλόριντα.

Σε ένα βίντεο που ανάρτησαν στο TikTok τους, εξήγησαν τους λόγους που δεν εγκαταλείπουν τη φάρμα τους. «Βρισκόμαστε στο άμεσο μονοπάτι όπου υποτίθεται ότι θα χτυπήσει ο τυφώνας... Δεν εκκενώνουμε την περιοχή. Και σας παρακαλώ, μην μου το ζητήσετε». «Όλα αυτά τα ζώα είναι τα παιδιά μας» προσθέτει με δάκρυα στα μάτια της.

Μιλώντας στο περιοδικό People, η Γουέλντον λέει ότι αυτή και ο σύζυγός της Ρικ, έχουν παιδιά που είναι πλέον ενήλικα και ζουν αλλού, αλλά τα ζώα είναι η οικογένειά τους. Όπως λέει, έχουν «10 γαϊδούρια, 9 αγελάδες, 4 κατσίκες, πάνω από 100 κότες και 6 σκυλιά – θα μπορούσαμε να γεμίσουν την Κιβωτό του Νώε» σημειώνει χαρακτηριστικά.

 «Έχουμε προμηθευτεί φυσικό αέριο και προπάνιο, έχουμε γεμίσει τις μπανιέρες και έχουμε άφθονο φαγητό και νερό. Προμηθευτήκαμε ζωοτροφές για τα ζώα, εξασφαλίσαμε ότι οι φράχτες ήταν σφιχτοί και τους δώσαμε όλη την αγάπη και τις προσευχές που μπορούσαμε», λέει.

Συνεχίζει: «Ξέρω ότι ακούγεται αντιφατικό, αλλά το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε μια καταιγίδα είναι να μην τα βάλεις σε έναν αχυρώνα, αλλά να τα αφήσεις ελεύθερα. Θα φέρουμε περίπου 20 μικρά κοτόπουλα, τα σκυλιά μας και φυσικά τον Κας [το γαϊδουράκι]. Ο Κας έχει συνηθίσει να ζει μέσα και θα αισθάνεται πιο ασφαλής μαζί μας».

Μείνανε όλοι μαζί στο σπίτι: Κότες, σκυλιά και το γαϊδουράκι τους

Το ζευγάρι σε άλλο του βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει 2 εκατομμύρια προβολές, φροντίζοντας να ενημερώσει τους ακολούθους του, έδειξε πώς είναι μαζεμένοι όλοι μέσα στο σπίτι – εννοείται και το μικρό γαϊδουράκι τους, και μάλιστα στην κρεβατοκάμαρά τους.

@oursimplehomestead Trying to keep you updated.. we lost power and the storm is picking up. #cashthedonkey #farmlife #hurricane #animallove ♬ original sound - Our Simple Homestead

 «Προσπαθούμε να σας κρατάμε ενήμερους… δεν έχουμε ρεύμα και η καταιγίδα δυναμώνει» έγραφε η λεζάντα του βίντεο.

Δεκάδες ήταν αυτοί που έσπευσαν να εκφράσουν την ανακούφισή τους, με κάποιον να γράφει: «Τσέκαρα λίγο τις σελίδες στο TikTok και χαίρομαι που είστε ασφαλείς. Προσεύχομαι για εσάς και τα ζωάκια σας». «Έχετε τη δική σας Κιβωτό του Νώε, μείνετε ασφαλείς, σας στέλνω τις προσευχές μου από τη Νέα Ζηλανδία, ο θεός να είναι μαζί σας και να σας προστατεύει».

Σε άλλο βίντεο, έδειξαν τα κοτοπουλάκια που πήραν επίσης μέσα στο σπίτι τους προκειμένου να τα προστατέψουν.

@oursimplehomestead A sweet baby chicken update❤️these guys will be riding this storm out from inside with us#cashthedonkey #farmlife #hurricane #gratitude #animallove ♬ original sound - Our Simple Homestead

Το πέρασμα του κυκλώνα από τη φάρμα τους

Ενώ σε μεταγενέστερο βίντεο και έχοντας περάσει ο κυκλώνας Μίλτον από την περιοχή τους, ο Ρικ βγαίνει έξω για να επιθεωρήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η φάρμα τους.

@oursimplehomestead We went outaide to check on the animals. This wind is extremely powerful and scary. We have a giant tree down that just missed crushing the chicken coop. The storm still hasnt hit us yet.#cashthedonkey #farmlife #hurricane ♬ original sound - Our Simple Homestead

Δεκάδες είναι οι χρήστες που σπεύδουν να εκφράσουν την ανακούφισή τους για το γεγονός ότι είναι όλοι σώοι και αβλαβείς, ενώ περιμένουν να δουν σε επόμενο βίντεο πώς είναι η φάρμα.