Σε πληθώρα αδικημάτων παιδοφιλίας καταδικάστηκε ο πρώην 24χρονος αστυνομικός από τη Νότια Ουαλία Λιούις Έντουαρντς, ο οποίος χρησιμοποιούσε το Snapchat για να παρασύρει περισσότερα από 200 ανήλικα κορίτσια, δηλώνοντας την ενοχή του για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο Έντουαρντς είχε καταδικαστεί ήδη από το 2023 σε ισόβια κάθειρξη, αφού παραδέχθηκε άνω των 100 σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος ανήλικων παιδιών. Ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας της Νότιας Ουαλίας εκτίει ελάχιστη ποινή 12 ετών αφού έχασε την έφεση κατά της ποινής τον Μάιο, σύμφωνα με το SkyNews.

Μετά την καταδίκη του πέρυσι, ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία θέση» στην αστυνομία της Νότιας Ουαλίας για «οποιονδήποτε που καταχράται την προσωπική ευθύνη που έχει ως αστυνομικός».

Ομολόγησε την ενοχή του

Την Πέμπτη ο Έντουαρντς δήλωσε ένοχος για διαστρέβλωση της πορείας της δικαιοσύνης μεταξύ 9 Φεβρουαρίου 2023 και 3 Αυγούστου 2023 με την απόκρυψη συσκευών εν μέσω της έρευνας για την κατοχή άσεμνων φωτογραφιών.

Η μητέρα του, η Ρεμπέκα Έντουαρντς, 47 ετών, δήλωσε επίσης ένοχη για παρακώλυση της δικαιοσύνης. Αθώος κρίθηκε ο πατέρας του, Μαρκ Έντουαρντς, 51 ετών, αφού ο ίδιος δήλωσε αθώος και η εισαγγελία δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Ο Λιούις δήλωσε ένοχος για κατοχή άσεμνης εικόνας παιδιού κατηγορίας Α - της πιο σοβαρής κατηγορίας. Δήλωσε επίσης ένοχος για την κατοχή μιας εικόνας κατηγορίας Β και δύο εικόνων κατηγορίας Γ.

Παραμένει στη φυλακή, όπου θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τα αδικήματα για τα οποία είχε καταδικαστεί προηγουμένως.

Η μητέρα του αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, υπό τον όρο ότι πρέπει να ζει και να κοιμάται στην οικία της στο Μπρίγκεντ.

Την προειδοποίησαν ότι λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος θα αντιμετώπιζε «άμεση ποινή φυλάκισης».