Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η Έθελ Κένεντι, χήρα του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και μία από τις κυρίαρχες φιγούρες της μεγάλης πολιτικής οικογένειας. Η Έθελ Κένεντι νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί.

 «Με τις καρδιές μας γεμάτες αγάπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της εκπληκτικής γιαγιάς μας», έγραψε ο Τζο Κένεντι ΙΙΙ στο Χ. «Πέθανε σήμερα το πρωί από επιπλοκές που σχετίζονται με εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Η κόρη της Κέρι Κένεντι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Έθελ Κένεντι έφυγε στον ύπνο της σήμερα (Πέμπτη) το πρωί στο νοσοκομείο.


Η Έθελ Κένεντι ήταν χήρα του Ρόμπερτ Κένεντι που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που πραγματοποιούσε για την προεδρία των ΗΠΑ. Ήταν μάλιστα στο πλευρό του Ρόμπερτ όταν δολοφονήθηκε στην κουζίνα του ξενοδοχείου Ambassador στο Λος Άντζελες στις 5 Ιουνίου 1968.

Ο Ρόμπερτ ήταν αδελφός του πρώην προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο οποίος είχε δολοφονηθεί πέντε χρόνια νωρίτερα, το 1963 στο Ντάλας.

Με τον σύζυγό της η Έθελ είχε 11 παιδιά, μεταξύ τους τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024, αλλά αποσύρθηκε στηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ζωή της Κένεντι, όπως τονίζει η New York Post, στιγματίστηκε από τραγωδίες.


Εκτός από τον θάνατο του συζύγου της, οι γονείς της σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα το 1955, ο αδελφός της σε δυστύχημα το 1966, ο γιος της Ντέιβιντ πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών και ο Μάικλ, ένας άλλος γιος, σκοτώθηκε σε ατύχημα στο σκι.

Η Έθελ Κένεντι είχε συστήσει το ίδρυμα για τη Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Robert F. Kennedy Center».

Είχε εννέα παιδιά (δύο είχαν φύγει από τη ζωή), 34 εγγόνια και 24 δισέγγονα, ήταν πιστή στο καθολικό δόγμα και κοινωνικά ενεργή έως τα τελευταία χρόνια της ζωής της. Ζούσε μεταξύ του Χαϊάνις Πορτ στη Μασαχουσέτη, της εστίας των Κένεντι, και του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.