Σοκάρουν οι περιγραφές και οι μαρτυρίες των Ελλήνων κατοίκων της Φλόριντα, καθώς αποκαλύπτουν τις δραματικές στιγμές που έζησαν κατά τη διάρκεια της ανελέητης επίθεσης του φονικού τυφώνα «Μίλτον». Όπως τονίζουν με εμφανή συγκίνηση και αγωνία, αναγκάστηκαν να παλέψουν για ώρες ασταμάτητα ενάντια στην αδιανόητη δύναμη της φύσης, η οποία τους χτύπησε με σφοδρότητα.

Ο τυφώνας, με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 250 χιλιόμετρα την ώρα, έφερε μαζί του εκτεταμένες πλημμύρες, ξεριζώνοντας δέντρα και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στις υποδομές της περιοχής. Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν αυτή την εφιαλτική εμπειρία, περιγράφουν έναν αγώνα επιβίωσης που φαινόταν να μην έχει τέλος, καθώς η καταιγίδα σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά της.

Τυφώνας Μίλτον: «Τα δέντρα γονάτιζαν στον έδαφος»

«Οκτώ ώρες χτυπιόμασταν σαν τα χταπόδια, γιατί οκτώ ώρες κρατησε αυτή η ιστορία» λέει η Ελληνίδα κάτοικος της Φλόριντα, συμπληρώνοντας πως επί τόσες ώρες έβλεπε «τα δέντρα να γονατίζουν στο έδαφος», τρομακτικό δεν το έχω ξαναδεί στην ζωή μου

«Μιλάμε για μεγάλα δέντρα, 30 μέτρα ψηλά σαν και αυτό που έχει πέσει στην αυλή μου» λέει η κάτοικος αποτυπώνοντας την δύναμη του τυφώνα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τυφώνας Μίλτον ήταν εξασθενημένος όταν χτύπησε την περιοχή του Τάρπον Σπρίνγκς.

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4s9ruysadz5)