Oλόκληρος ο πλανήτης παρακολούθησε καρέ- καρέ, πώς χτύπησε ο τυφώνας Μίλτον τις περιουσίες των πολιτών στην Φλόριντα, ενώ την ίδια στιγμή, στο «μάτι» του ακραίου καιρικού φαινομένου και στην πρώτη γραμμή οι δημοσιογράφοι και οι μετεωρολόγοι των διεθνών ενημερωτικών δικτύων βρέθηκαν αντιμέτωποι με απρόοπτα την ώρα της ζωντανής μετάδοσης και μετέφεραν σε όλο τον κόσμο, συγκλονιστικές εικόνες.

Στο έλεος του Μίλτον βρέθηκε και ο διάσημος δημοσιογράφος του CNN Άντερσον Κούπερ. Την ώρα του ρεπορταζ έγινε πρωταγωνιστής ενός… απρόβλεπτου σκηνικού που τον αιφνιδίασε και έγινε viral.

Tην ώρα της μετάδοσης, ο μανιασμένος άνεμος έριξε με ορμή στο πρόσωπό του ένα… κομμάτι από φελιζόλ.

«Αυτό ήρθε από τον ποταμό, ευτυχώς είναι μόνο φελιζολ. Θα το αφήσω σε αυτό το σημείο πίσω από το δέντρο. Αυτό είναι ένα μόνο από τα αντικείμενα που έχει φέρει ο ποταμός και μετά τα παίρνει ο αέρας», περιέγραψε ο Κούπερ.

reporter-milton-1

Τυφώνας Μίλτον: Δημοσιογράφος μετέδιδε γονατιστός

Ο ρεπόρτερ του Fox μετέδιδε εν μέσω του τυφώνα με την κατάλληλη εξάρτηση: κόκκινο αδιάβροχο, κράνος, γάντια και ειδικά γυαλιά. Ο Μίλτον, όμως, ήταν πολύ πιο ισχυρός!

«Ω Θεέ μου. Η ενέργεια που έρχεται είναι απίστευτη. Οι άνεμοι είναι συγκλονιστικοί... Είναι σαν πόλεμος, με τον άνεμο να έρχεται στο πρόσωπο, πρέπει να φοράς γυαλιά. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Όπως βλέπεται έρχεται και ο ήχος περνάει... Είναι δύσκολο να το φανταστείς, να το περιγράψω με λόγια... Είναι αγριευτικό αυτό που συμβαίνει», μετέδωσε ο δημοσιογράφος.

Οι ριπές του ανέμου ήταν τέτοιες που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος. Αναγκάστηκε να γονατίσει για να ισορροπήσει.

reporter-milton-2

Τυφώνας Μίλτον: Δημοσιογράφος άφησε το ρεπορτάζ και έφυγε για να γλιτώσει

Η ζωντανή σύνδεση του ρεπόρτερ του NBC τελείωσε πριν καν ξεκινήσει. Ο δημοσιογράφος και το συνεργείο έφυγαν άρον - άρον για να γλιτώσουν.

«Η κατάσταση εδώ στη Σαρασότα είναι επείγουσα… Πρώτα είχαμε… Πρέπει να φύγουμε, πρέπει να φύγουμε. Να μπούμε μέσα…», είπε ο δημοσιογράφος και διέκοψε τη σύνδεση.

Από την άλλη, ο ανταποκριτής του βρετανικού Sky News ή ήταν πολύ γενναίος ή δεν εκτίμησε σωστά το φαινόμενο και έκανε ρεπορτάζ χωρίς καν αδιάβροχο!

reporter-milton-3

reporter-milton-4jpg