Την πρώτη της επίσημη εμφάνιση σε βασιλική υποχρέωση μετά την ανακοίνωση για το τέλος των χημειοθεραπειών της έκανε χθες η Κέιτ Μίντλετον.

Το απροειδοποίητο ταξίδι στο Μέρσεϊσαϊντ ήταν η πρώτη κοινή επίσημη έξοδος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ από τότε που ολοκληρώθηκε η χημειοθεραπεία της πριγκίπισσας για τον καρκίνο το καλοκαίρι.

Το ζευγάρι συνάντησε ιδιωτικά τις οικογένειες της Bebe King, 6 ετών, της Elsie Dot Stancombe, 7 και της Alice Dasilva Aguiar, 9, που μαχαιρώθηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος χορού με θέμα την Taylor Swift στις 29 Ιουλίου στο Southport, μαζί με τη δασκάλα χορού τους.

Ο Γουίλιαμ ήταν ντυμένος με σακάκι και γραβάτα, ενώ η Κέιτ επέλεξε ένα καφέ παλτό, πουά φόρεμα και γόβες και έδειχνε εμφανώς συγκινημένη καθώς μιλούσαν, κάνοντας χειρονομίες με τα χέρια της.

keit-wi1

Κέιτ Μίντλετον: Τι λέει ειδικός στη γλώσσα του σώματος για την εμφάνιση της

Μιλώντας στη Daily Mail, η Τζούντι Τζέιμς είπε πώς «η σημερινή επίσκεψη της Κέιτ περιλαμβάνει κάποιες γνωστές συμπεριφορές στη γλώσσα του σώματος, τόσο τη δική της όσο και ως ζευγάρι με τον Γουίλιαμ».

Η ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξήγησε πώς «στην αρχή μπορούμε να δούμε την Κέιτ σε πιο ήσυχη στάση, να ακούει με ενσυναίσθηση» λόγω της «μάλλον θλιβερής» φύσης του συμβάντος - αλλά σύντομα «γίνεται πιο κινούμενη καθώς μιλάει».

keit-wi2

Η Τζούντι σημείωσε πώς η πριγκίπισσα της Ουαλίας «σήκωνε τα χέρια της σε μια σειρά από τελετουργικές κινήσεις, μερικές φορές με αιχμηρά δάχτυλα που καταγράφουν τη δύναμη της συναισθηματικής της συμβολής».

Σε άλλο σημείο, η ειδικός ανέλυσε την κοινή γλώσσα του σώματος του βασιλικού ζευγαριού, εξηγώντας: «Ένα πολύ γλυκό, οικείο χαρακτηριστικό είναι αυτό του έντονου καθρεπτισμού μεταξύ της Κέιτ και του Γουίλιαμ. Αυτό ήταν πάντα το χαρακτηριστικό τους look και είναι ευτυχώς τόσο έντονο όσο ποτέ. Υπάρχουν φορές που κάθονται και μοιάζουν εντελώς δίδυμοι εδώ, με τα κεφάλια σκυμμένα στην ίδια γωνία για να τα ακούσουν και τα χέρια στα γόνατά τους. Ακόμα και τα ρούχα τους ταιριάζουν».

Η Τζούντι συνέχισε: «Υπάρχει επίσης μια στιγμή που το "χαρακτηριστικό χαμόγελο της Κέιτ" επιστρέφει καθώς ένας από τους ανθρώπους που συναντούν τους κάνει να γελούν».

keit-wi8

«Είναι το ίδιο πλατύ, τέλειο χαμόγελο που έχουμε δει την Κέιτ να έχει εδώ και χρόνια, αλλά είναι καλό να το ξαναδούμε σε μια από τις πρώτες της επισκέψεις μετά την ασθένειά της».

«Υπάρχουν επίσης μερικά σημάδια αυτού που μοιάζει με εσωτερική ένταση εδώ», αποκάλυψε η ειδικός. «Όταν φτάνει, κουμπώνει την τσάντα της μπροστά στον κορμό της με τα δύο της χέρια και όταν κάθεται κρατά τον έναν καρπό με το άλλο χέρι σε κάτι που μοιάζει με πολύ σφιχτό σφίξιμο».

«Αλλά χαλαρώνει εμφανώς καθώς η επίσκεψη συνεχίζεται, μέχρι που στέκεται και μιλάει σε έναν από τους συμμετέχοντες με έναν πιο ενεργητικό, ζωντανό τρόπο».

keit-wi3

Συγκινητική επίσκεψη με τον σύζυγό της στο Σάουθπορτ

Η πριγκίπισσα έκανε μια συγκινητική επίσκεψη με τον σύζυγό της στο Σάουθπορτ για να παρηγορήσει τις οικογένειες των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγική επίθεση με μαχαίρι τον Ιούλιο.

Πέρασαν επίσης χρόνο με τη δασκάλα χορού Leanne Lucas, 35 ετών, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά που έγινε ασπίδα για τα νεαρά παιδιά καθώς δέχθηκαν επίθεση από μαχαίρι κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού μαθήματος χορού.

keit-wi4

Στη συνέχεια, το ζευγάρι μίλησε με εργαζόμενους που παρευρέθηκαν και βοήθησαν εκείνη την ημέρα, με την πριγκίπισσα να τους χαιρετίζει ως «αληθινούς ήρωες», ενώ ο Γουίλιαμ τους αποκάλεσε «αληθινούς επαγγελματίες».

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε υποσχεθεί στις οικογένειες και την τοπική κοινότητα ότι θα τους επισκεφθεί το συντομότερο δυνατό και η επίσκεψή του έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό.

Αλλά η απόφαση της συζύγου του να τον ακολουθήσει ήταν πιο πρόσφατη καθώς ήθελε να «δείξει την υποστήριξη, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια της στην τοπική κοινωνία».

keit-wi5

Η χαμηλών τόνων επίσκεψη της Κέιτ Μίντλετον και η επιστροφή στα καθήκοντα

Η επίσκεψη κρατήθηκε σκόπιμα χαμηλών τόνων, καθώς τόσο ο πρίγκιπας όσο και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήθελαν να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο διακριτική από σεβασμό προς τις οικογένειες.

Είναι η πρώτη δημόσια δέσμευση για την πριγκίπισσα από τότε που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε ολοκληρώσει τις χημειοθεραπείες της για τον καρκίνο και ότι θα ξεκινούσε μια προσεκτική επιστροφή στα δημόσια καθήκοντα.

keit-wi6

Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι θα ξεκινήσει μια αργή και μετρημένη επιστροφή στα δημόσια καθήκοντα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάρρωσή της από τον καρκίνο.

Η πριγκίπισσα ελπίζει επίσης να παραβρεθεί με την οικογένειά της στην Κυριακή της Μνήμης, στις 10 Νοεμβρίου.