Για τον εν ψυχρώ φόνο των γονιών της καταδικάστηκε μία γυναίκα στο Έσεξ, τους οποίους στη συνέχεια έκρυψε στο σπίτι της οικογένειας, ενώ ζούσε μαζί τους για τέσσερα χρόνια και εκμεταλλευόταν τα χρήματά τους.

Η «ευφυής δολοφόνος» Virginia McCullough σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της, John McCullough, και την 71χρονη μητέρα της, Lois McCullough, το 2019, και τους έθαψε σε «αυτοσχέδιους τάφους». Την Παρασκευή, καταδικάστηκε στο Chelmsford Crown Court σε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη ποινή τα 36 χρόνια. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν βίαια στο σπίτι της στο Έσεξ, παραδέχτηκε ότι τα πτώματα των γονιών της ήταν εκεί και ότι αυτή τους είχε σκοτώσει, προσθέτοντας ότι «δεν είναι κακός άνθρωπος».

Βίντεο από την σύλληψη της

Η McCullough, με χειροπέδες στα χέρια, είπε στους αστυνομικούς: «Ήξερα ότι αυτό θα γινόταν. Είναι σωστό να τιμωρηθώ». Όσον αφορά το πώς σκότωσε τους γονείς της, αποκάλυψε ότι έριξε κάτι στο ποτό του πατέρα της και το πτώμα του το τοποθέτησε κάτω από ένα κρεβάτι στο ισόγειο, ενώ το σώμα της μητέρας της το έκρυψε σε μια ντουλάπα στον επάνω όροφο. Αφού συνελήφθη ως ύποπτη για διπλή δολοφονία, είπε σε έναν αστυνομικό: «Χαμογελάστε, τουλάχιστον πιάσατε τον κακό. Ξέρω ότι δεν φαίνομαι 100% τόσο κακός άνθρωπος».

Πώς διέπραξε τους φόνους

Το Ιούνιο του 2019, η 36χρονη McCullough δηλητηρίασε τον πατέρα της με συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία έριξε στο ποτό του. Την επόμενη μέρα, χτύπησε τη μητέρα της με ένα σφυρί και την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Ο δικαστής, Justice Johnson, δήλωσε ότι οι δολοφονίες ήταν προμελετημένες και σχεδιασμένες. Ανέφερε ότι η McCullough «συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα συνταγογραφούμενων φαρμάκων» σε διάστημα τριών μηνών, τον Μάιο του 2019.

Μετά τους φόνους, η McCullough έκρυψε τα πτώματα σε αυτοσχέδιους τάφους στο σπίτι της οικογένειας. Δημιούργησε σημαντικά χρέη σε πιστωτικές κάρτες στο όνομα των γονιών της και, μετά το θάνατό τους, συνέχισε να ξοδεύει τις συντάξεις τους. Η εισαγγελέας δήλωσε ότι η McCullough «δεν εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια».