Δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούσαν σταθερά σε όλο το βόρειο Ισραήλ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αρχής γενομένης από τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε διάστημα 10 λεπτών, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εντοπίστηκαν περίπου 30 ρουκέτες από τον Λίβανο, με κάποιες να αναχαιτίζονται και άλλες να πέφτουν στην περιοχή της Άνω Γαλιλαίας.

Μέχρι τις 15:00 τοπική ώρα, οι IDF δήλωσαν ότι περίπου 40 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ. Από εκείνη τη στιγμή, ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 52 ακόμη ρουκέτες - ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε σχεδόν 100.

Το Ισραήλ γιορτάζει σήμερα το Γιομ Κιπούρ - την ιερότερη ημέρα του εβραϊκού ημερολογίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4tslxv2igw9)

Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 19 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να προωθούνται στην περιοχή της Τζαμπάλια, με τις διεθνείς υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας να ανακοινώνουν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην ίδια περιοχή.

Οι κάτοικοι της Τζαμπάλια αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την πόλη που βρίσκεται στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας φιλοξενώντας τους μεγαλύτερους καταυλισμούς προσφύγων.

Δεν υπάρχει επίσημος σχολιασμός των Ισραηλινών, αλλά ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες, οι δυνάμεις του, που επιχειρούν στην Τζαμπάλια και στις γύρω περιοχές σκότωσαν δεκάδες ενόπλων, εντόπισαν όπλα και απενεργοποίησαν ένοπλες υποδομές.

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους κατοίκους 22 χωριών να τα εκκενώσουν

O στρατός του Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους 22 χωριών στο Νότιο Λίβανο να εκκενώσουν περιοχές βορείως του ποταμού Αουάλι, σύμφωνα με μία ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς αναφέρει ότι μαχητές της χτύπησαν με εκρηκτικό μηχανισμό μια ομάδα 15 ισραηλινών στρατιωτών, ενώ προσπαθούσαν να εισβάλουν σε ένα σπίτι στα δυτικά του προσφυγικού καταυλισμού στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Μια δήλωση στο Telegram ανέφερε ότι κάποιοι από τους στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν.

Παράλληλα, η οργάνωση δήλωσε ότι επιτέθηκε με ρουκέτες Yassin 105 εναντίον ενός ισραηλινού άρματος Merkava και ενός οχήματος μεταφοράς προσωπικού στην περιοχή, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.