Έναν τρόπο για να προφυλάξει το σπίτι του από τον τυφώνα Μίλτον, που έπληξε τη Φλόριντα βρήκε ένας άντρας ο οποίος «έδεσε» το σπίτι του με τεράστιους ιμάντες για να αντέξει την καταστροφική επέλασή του.

Συγκεκριμένα, ο κάτοικος του Ορλάντο στη Φλόριντα, Pedro Casares σκέφτηκε αυτή τη λύση και όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε viral. Κάρφωσε μεταλλικούς γάντζους στο έδαφος και χρησιμοποίησε μεγάλους πλαστικούς ιμάντες (το ίδιο είδος που χρησιμοποιείται συνήθως για την ασφάλιση εμπορευματοκιβωτίων σε πλοία) προσαρτημένους στους γάντζους του εδάφους.



Οι ειδικά σχεδιασμένοι ιμάντες και οι γάντζοι του κόστισαν 22.000 δολάρια και τοποθετήθηκαν γύρω από την οροφή του σπιτιού της οικογένειας, όπως μετέδωσε η Mirror.

Η κόρη του Casares, η χρήστης του TikTok SimplyUniqueSmiles93, έδωσε στους θεατές μια πολυαναμενόμενη ξενάγηση στο ακίνητο, ενημερώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους θαυμαστές της σχετικά με την κατάσταση του σπιτιού.

@simplyuniquesmiles93

We made it through our second Hurricane and we are blessed to have no crazy damages to rhe home. My prayers still continue to those heavily affected during this time. Me and my dad are about to drive to see if anyone needs help🙏🫶🏼🏠#HurricaneMilton#CentralFL#Orlando#FLhomegoesviral#homestrappeddown#homedepot#lowes#USCC#cargocontrolstraps#acehardware#CNN#wash2news#spectrumnews#telemundo#univision#dailymail#abcnews#ukradiostation

♬ Inspirational - neozilla

Όπως ανέφερε: «Ευτυχώς είμαστε καλά. Υπάρχουν πολλές πληγείσες περιοχές κοντά στο σπίτι μας». Και πρόσθεσε: «Το σπίτι είναι άθικτο. Ούτε ένα τούβλο ούτε ένα κεραμίδι δεν έχει σηκωθεί από τη στέγη. Όλα είναι καλά. Δεν πρόκειται να βγάλουμε τους ιμάντες μέχρι να τελειώσει ο τυφώνας!».


«Viral» στο διαδίκτυο 

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχαν ήδη δείξει έντονο ενδιαφέρον για την τεχνική του Casares πριν από την καταιγίδα, με τους περισσότερους να τον αποκαλούν «θρύλο» και να εκφράζουν το θαυμασμό τους.

Σχόλια όπως: «Αυτό είναι ό,τι πιο Φλόριντα έχω δει ποτέ»«Εκτιμώ πραγματικά την προσπάθεια. Ελπίζω να πετύχει»«Σκέφτεται έξω από το κουτί και χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους σαν αυτόν» και «Όλοι γελούν τώρα, αλλά αυτός ο άνθρωπος θα είναι θρύλος όταν όλα τα άλλα σπίτια θα επιπλέουν στο δρόμο και αυτός θα κάθεται στη νέα πισίνα του σαλονιού του και θα βλέπει τηλεόραση» είναι μερικά από αυτά που υπήρχαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.